ACNEWS

Biden utódja – szürke veréb az első számú kedvenc

USA, választás / Fotó: Shutterstock
USA, választás / Fotó: Shutterstock
Egyre rosszabbul áll Joe Biden szénája a választásokon. Alelnöke, Kamala Harris jobb eredményeket érne el Trumppal szemben.
Hirdetés
Ad image

Egyre inkább átkerül a hangsúly az amerikai elnökjelöltekről szóló vitában a jelenlegi elnök, Joe Biden alelnökére, Kamala Harrisra. Bár Biden csapatának hivatalos nyilatkozata szerint az elnök nem tervez visszalépni a választásoktól, a legújabb közvéleménykutatások szerint Harrisnek sokkal jobbak az esélyei arra, hogy legyőzze Trumpot a közelgő választásokon.

Ha úgy döntene a demokrata kormány, hogy mégis Harrist indítja Donald Trump ellen, az alelnök néhány százalékponttal jobb eredményt érne el, mint Biden. Egy ilyen forgatókönyv esetén a felmérések szerint a választók 47 százaléka Trumpra, míg 45 százaléka Harrissre adná le a vokság. Ezzel ellentétben a jelenlegi állás szerint Trumpot 49 százalék támogatja, míg Bident 43 százalék mindössze. Ezzel Harris eredménye legalább hibahatáron belül van.

Korábban is felmerült a kérdés, miszerint Kamala Harris indulna az elnöki posztért. Azonban az alelnököt a legtöbb párttársa leírta, miután úgy tűnt, hogy nem tudna kilépni az örök második szerepéből. De ahogyan nő a nyomás Joe Bidenen, miszerint le kéne mondania, egyre több demokrata politikus fordul Kamala irányába. Ennek egyik oka, hogy jelenlegi alelnökként, még ha soka szürke verébnek is tekintik, könnyebben tud Biden helyére lépni, hiszen hozzáfér az elnök által összegyűjtött választási pénzekhez is.

Nagy érv még Harris mellett az is, hogy az ilyen felmérések, ha pontatlanok is, az amerikai választásokon sokat nyomnak a latban. A Heute szerint ennek oka az, hogy fontos a jelzőhatása a támogatók, azon belül is a kampányhoz nélkülözhetetlen adományozók számára. Azonban, ahogyan fönt említettük már, a Fehér Ház továbbra is ragaszkodik Bidenhez. Határozottan cáfolják a pletykákat, miszerint a jelenlegi elnök vissza akarna lépni.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés