ACNEWS

Trump Ukrajnába utazik, elfogadta Zelenszkij meghívását

Trump / Fotó: shutterstock
Trump / Fotó: shutterstock
Az ukrán elnök bizakodó, de még nem tudni, mikor utazik az amerikai exelnök a háború tépte országba.
Hirdetés
Ad image

Miközben a világ számos vezetője stratégiákat térképez fel a Trumppal való bánásmódra, az exelnök és Zelenszkij között különösen feszült volt a viszony, kezdve azzal, hogy Trump 2019-ben megpróbálta arra ösztökélni Zelenszkijt, hogy jelentsen be vizsgálatot a Biden család tagjai ellen, amiért azok Ukrajnában üzleteltek.

Zelenszkij már több hónapja nyilvánosan meghívta Trumpot, hogy jöjjön Ukrajnába, és váltsa be dicsekvését, miszerint segíthet a háború befejezésében. Egy, az Axel Springernek adott interjúban Zelenszkij elárulta, hogy Trumpnak való udvarlása a magánéletben még határozottabban zajlott.

„Az üzeneteket és a kontextust a megfelelő embereken keresztül közvetítettük” – mondta. „Azt mondtuk, hogy szeretnénk, ha Donald Trump eljönne Ukrajnába, mindent a saját szemével látna, és levonhatná a saját következtetéseit. Mindenesetre kész vagyok találkozni vele és megvitatni a kérdést”.

Zelenszkij elmondta, hogy Trump jelezte, hogy szívesen elfogadja a meghívást, de időpontot még nem tűzött ki.

Miközben határozottan nem értett egyet Trumppal a háborús politikát illetően, Zelenszkij tisztelettel beszélt Trumpról, mint vezetőről, akivel szívesen épít egy konstruktív partnerséget. De területátadásról hallani sem akar.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés