ACNEWS

Trump miatt késik idén a jövő évi magyar költségvetés

Gulyás Gergely Fotó: MTI / Kovács Tamás
Gulyás Gergely Fotó: MTI / Kovács Tamás
A kormány a keddi ülésén elsősorban a nemzetközi politikai és katonai helyzetet elemezte – mondta Gulyás Gergely miniszter a csütörtöki Kormányinfó kezdetén.
Hirdetés
Ad image

A miniszter nyilvánvalónak nevezte, hogy a világpolitikai helyzet negatív irányba változott. „Veszélyes pillanatban vagyunk, a következő bő fél év döntő lesz abból a szempontból, hogy a háború vagy a béke irányába mozdul-e a világ.”

Gulyás Gergely a legaggasztóbbnak azt nevezte, hogy a NATO is irányt váltott. Ukrajna-misszió tervezete vált ismertté, a NATO eddig csak kommentálta a háborús helyzetet, de nem vált tevékeny részessé, ők is a világháború közvetlen kockázatáról beszéltek, ehhez képest most fordulat állt be. Arra készülnek, hogy Ukrajna oldalán a gyakorlatban is bevonódnak a háborúba. Létrehoznának egy 100 milliárd dolláros alapot, ezzel segítenék a kiképzést, koordinálnák a fegyverszállítást.

A miniszter hangsúlyozta, a kormány továbbra is azt mondja, hogy a háborúnak katonai megoldása nincs, béketárgyalásokra és tűzszünetre van szükség. Azt biztosnak tartja, hogy mindkét eshetőségre készülniük kell, ezért mérlegel a kormány, hogy a magyar gazdaság szempontjából mivel jár egy hosszú háborús korszak, ami alapvetően más gazdaságpolitikát kíván.

November 5-ét követően nyújtjuk be a költségvetési javaslatot – jelentette be Gulyás Gergely. Nem tagadva, a dátum nyilvánvalóan az amerikai választások eredményéhez igazodik. [Feltehetően azzal kalkulálva, hogy Trump esetleges győzelme, a háború felszámolásával jár majd együtt…-a szerk.]

via

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés