ACNEWS

Trump szájzárat kapott és Bibliaárusnak állt

Trump / Fotó: pixabay
Trump / Fotó: pixabay
Hallgatásra ítélte egy bíró az exelnököt – aki a nagyhét idején egy „republikánus Biblia” árusának állt.
Hirdetés
Ad image

Trump manhattani büntetőperének keddi tárgyalásán a felügyelő bíró megtiltotta az exelnöknek, hogy „ésszerűen előrelátható tanúkat” vagy más érintett személyeket támadjon meg.

Az elmúlt hónapokban ez a harmadik eset, amikor Trumpot korlátozták abban, hogy nyilvánosan elmondhassa véleményét az ellene indított jogi eljárásról. A manhattani ügy április 15-én kezdődik, és ez lesz az első Trump-bűnügy, amely bíróság elé kerül.

Juan Merchan bíró négyoldalas végzése szerint Trump nem nyilatkozhat nyilvánosan a tanúkról vagy a leendő esküdtekről. Az ügyben dolgozó ügyvédekről, bírósági alkalmazottakról vagy családtagjaikról is tilos megszólalnia. Egy a kivétel, a vezető ügyész. Alvin Bragg manhattani körzeti ügyész ugyanis választott tisztviselő.

Merchan azt írta, hogy Trump arra használta nyilvános platformját, hogy „fenyegető, lázító, becsmérlő” kijelentéseket tegyen az üggyel kapcsolatban álló különböző személyekről. Trump még magát a bírót és egyik családtagját is megtámadta.

A „csitítási eljárásban” az exelnököt többek között üzleti okiratok hamisításával vádolják. Az ügy hátterében az áll, hogy 2016-ban, nem sokkal elnökké választása előtt Trump 130 000 dollár hallgatási díjat fizetett ki a pornószínésznő Stormy Danielsnek, aki azt állította, hogy Donald zaklatta és szexelt vele. Trump tagadja az affért, de nem tagadja, hogy pénzt adott.  

Mindeközben Donald Trump a közösségi média platformján, a Truth Social-on bejelentette , hogy partnerségre lép Lee Greenwood country zenésszel, hogy nagypéntek és húsvétvasárnap előtt eladja a 60 dolláros „God Bless the USA” felíratú Bibliákat.

„Boldog nagyhetet! Imádkozzunk újra Amerikában. Nagypéntek és húsvét előtt arra biztatlak, hogy szerezz be egy példányt a God Bless The USA Bibliából” – írta Trump egy bejegyzésében.

A volt elnök azt mondta, hogy minden amerikainak szüksége van Bibliára az otthonában, és hozzátette, hogy neki magának is sok példánya van.

(Lee Greenwood Greenwood az eredetileg 1984 tavaszán megjelent, hazafias daláról , a ” God Bless the USA ” -ról ismert , és egy népszerű dal, amelyet általában a republikánus politikai gyűléseken játszanak). 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés