ACNEWS

Szexuális zaklatás: Donald Trump bűnös!

Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds
Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds
Donald Trump volt amerikai elnököt szexuális visszaélésben találta bűnösnek a polgári bíróság kedd este. Az esküdtszék összesen ötmillió dollár kártérítést ítélt meg.
Hirdetés
Ad image

Jean Carroll beperelte Trumpot, amiért állítólag megerőszakolta őt egy előkelő New York-i áruház öltözőjében az 1990-es évek közepén. Vádját csak 2019-ben hozta nyilvánosságra, amikor Trump még elnök volt.

Az exelnök mindig is tagadta a vádakat, mondván, Carroll „nem az esete”, és nem is ismeri őt.

Nem jelent meg a bíróságon

Donald Trump nem jelent meg a bíróságon, de nem is volt erre kötelezve. Miután Trump hazugsággal vádolta Carrollt, a nő rágalmazásért, majd később egy második perben magáért az állítólagos nemi erőszakért perelte be. A New York-i bíróság nem adott helyt a nemi erőszak vádjának, de a szexuális zaklatás és a rágalmazás miatt a kilenc esküdt mindössze háromórás tanácskozás után egyhangúlag bűnösnek ítélte – írja a krone.at.

Első reakció: szégyen

Trump szégyenletesnek nevezte a döntést, és megismételte, hogy nem tudja, ki a felperes. Csapata közölte, hogy fellebbezést nyújtanak be. Az újabb bírósági döntés az első vereség az exelnök számára, akinek büntetőügye április eleje óta tart. Még mindig több év börtönbüntetésre ítélhetik, amiért hallgatási pénzt fizetett Stormy Daniels pornószínésznőnek.

A múltban a nők többször is szexuális zaklatással, sőt nemi erőszakkal vádolták az Egyesült Államok egykori elnökét. A 2016-os elnökválasztási kampánya során nyilvánosságra került egy régi hangfelvétel, amelyen Trump kéjes és becsmérlő megjegyzéseket tett a nőkre – és arra, hogy sztárként, ha akarja, megérintheti a nők nemi szervét.

Donald Trump ellen soha nem indult büntetőeljárás. Jövőre újra indulni akar az elnökválasztáson.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés