ACNEWS

Tüntesd el egyszerűen a nem kívánt tetoválásaidat

Fotó: EverDerm
Fotó: EverDerm
Fiatalkorban vagy egy bizonyos életszakaszban sokszor választjuk a tetoválást az önkifejezés egyfajta megnyilvánulási formájaként. Aztán megbánjuk.
Hirdetés
Ad image

Büszkén és örömmel viselünk testünkön egy számunkra sokat jelentő képet, idézetet vagy szimbólumot, azonban élethelyzetbeli változások miatt gyakran az örökre szóló tetoválást már nem szeretnénk tovább önmagunkon látni és legszívesebben eltakarnánk.

Szerencsére már nem szükséges a takargatás módszerével élnünk, mert a modernkor vívmányainak hála már a tetoválások eltávolíthatók. Az EverDerm Klinika munkatársai számos esettel találkoztak már a konzultációk során. A többség egyszerűen már nem szereti tetoválásait, zavaró helyen sláthatók vagy már elavultnak érzik őket. Többeknek munkájuk miatt, volt akinek pedig egészségügyi okból kellett megválnia a tetoválásától. A legrosszabb az elrontott művek esete, ezzel szintén kiemelkedő számban találkoznak az eljárást végző orvosok.

Nem csak a testünket fedő szimbólumok és képek ronthatóak el, hanem a kozmetikai tetoválások is. Akár a formát, akár a színt tekintve. Gyakori, hogy a kozmetikai szemöldöktetoválás is idővel divatja múlttá vagy akár előnytelen színűvé válhat. Ennek elfedése pedig nem csak mindennapi munkát adhat viselőjének, de a magabiztosságán is sokat ronthat.

Az EverDerm Klinikán elérhető egy orvosesztétikai eszköz. A Q-kapcsolt Nd:YAG lézer képes akár a kékes vagy a színes tetoválások biztonságos és hatékony eltávolítására is, mivel a változatos festékszínekre különböző fényhullámhosszt kínál. A kezelni kívánt területre irányított applikátor extra rövid fényimpulzusokat bocsát ki, amelyek behatolnak a bőr felső rétegébe, és ott szétbontják a pigmenteket, a festékrészecskék pedig a test emésztő tevékenysége által kiürülnek a szervezetből. A tetoválás lézeres eltüntetése hegképződés nélkül történik, tehát teljesen nyom nélkül válthatunk meg nem kívánt tetoválásainktól.

Az első kezelés után a tetoválás csak kis mértékben halványodik, a végeredmény eléréséhez szükséges idő pedig egyénileg eltérő. A beavatkozások között – a hegesedés elkerülése végett – 6-8 hetet szükséges várni. Fontos, hogy a biztonságosan végzett kezelés és a megfelelő eredmény elérése érdekében a tetoválás eltávolítást csak képzett szakorvos végezze, ezért érdemes körültekintően megválasztani a helyszínt, ahol igénybe vesszük ezt a szolgáltatást, hogy elkerüljük az akár maradandó károsodásokat. (x)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés