ACNEWS

Tüntetéssel üzent Mallorca a turistáknak: elege van belőlük

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Megálljt parancsolnának a helyiek, mert elegük van az életüket megnehezítő turistákból, a hajókból, a repülőgépekből.
Hirdetés
Ad image

Mallorca egyértelmű üzenetet küldött  a turistáknak a vasárnapi tüntetéssel. „Nem a tömegturizmusra!” és „Állítsátok meg a magánrepülőgépeket!” feliratú transzparensekkel vonultak fel a helyiek. Kezükben repülőgépek és turistahajók modelljeit szorongatták. Pere Joan Femenía, a vasárnapi tüntetés szóvivője elmondta: kevesebb turistát szeretnének a szigetükön – írta az MTI. 

„A tömegturizmus megnehezíti a helybéliek életét, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy a saját szigetükön éljenek. Mert a turisták szállásai miatt felmennek az ingatlanárak. A turisták megtelítik a strandokat nyáron, és tehertételt jelentenek a közszolgáltatásokra” – sérelmezte Femenía a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva. „Szeretnénk mérsékelni a tömegturizmust, és megtiltani a nem helybéli lakosoknak az ingatlanok vásárlását. Azokat évente úgyis csak pár hónapra használják, vagy spekulációs céllal veszik” – tette hozzá.

Tavaly a Mallorcát is magában foglaló Baleár-szigetek volt az egyik legnépszerűbb úti cél Spanyolországban, amit 14,4 millió turista keresett fel. A mallorcaihoz hasonló tüntetéseket tartottak már a szintén népszerű idegenforgalmi úti célnak számító Barcelonában, Malagában, illetve a Kanári-szigeteken is – írta a naphire.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés