ACNEWS

Turistacsoport alatt szakadt le egy függőhíd Szerbiában

Két ember meghalt, legalább tizenkettő pedig megsérült csütörtök reggel, amikor leszakadt egy függőhíd a kelet-szerbiai Cacak közelében - közölte a szerbiai közszolgálati televízió.

Hirdetés
Ad image

Két ember meghalt, legalább tizenkettő pedig megsérült csütörtök reggel, amikor leszakadt egy függőhíd a kelet-szerbiai Cacak közelében – közölte a szerbiai közszolgálati televízió.

A tudósítás szerint egy turistacsoport tagjai zuhantak a vízbe, amikor a túlterheltségtől leszakadt a Nyugati-Moraván átívelő függőhíd. A sérülteket kórházba szállították, állapotuk stabil, két nő élettelen testét a folyóból húzták ki.
    

Nem hivatalos információk szerint a turistacsoport Bosznia-Hercegovinából érkezett Szerbiába. A baleset körülményeinek a vizsgálata még folyik.

A világ leghosszabb gyalogos függőhídja a Dolní Moravában felépített függőhíd, ami 721 méter hosszú, és egyszerre ötszázan tartózkodhatnak rajta. A Sky Bridge 721 nevű, 721 méter hosszú építmény 1100 méteres tengerszint feletti magasságban köt össze két hegygerincet az északkelet-csehországi Kralicei-havasokban (Králicky Snezník), a lengyel határ közelében, egy 95 méter mély völgy fölött. Még nem tudni, hogy erről van-e szó.

MTI

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés