ACNEWS

Tűzben égett karácsony első napja

Fotó: pixabay
Fotó: pixabay
Hétfőn 35 esetben riasztották tűz miatt a tűzoltókat, 15 épület gyulladt ki, 102 alkalommal pedig műszaki mentést végeztek.
Hirdetés
Ad image

Karácsony első napján, december 25-én főként balesetekhez hívták a tűzoltókat, riasztották őket lakástüzekhez, kútba esett kutyához, vízben álló autókhoz és kidőlt fákhoz is; összesen 137 beavatkozásra volt szükség – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője kedden az MTI-t.

Mukics Dániel jelezte: Gyöngyösön egy adventi koszorú miatt keletkezett tűz egy sorház egyik lakásában, a tűz átterjedt több bútorra is. Láziban is tüzet okozott egy adventi koszorú, de még időben észrevették.

A Bács-Kiskun vármegyei Rémen egy családi házban kigyulladt a kémény melletti gerenda. A tűzoltók megbontották a szoba mennyezetét, eloltották a tüzet, majd megtámasztották a kéményt. A ház fűthetetlenné vált, ezért az ott lakó két ember rokonokhoz kerül.

A Komárom-Esztergom vármegyei Keréktelekiben szintén egy családi ház gyulladt ki. Az épület lakhatatlanná vált, ezért az ott élő négy embert egy közösségi épületben helyezték el.

Győrben egy Rába-parti parkolóban a megáradt folyó több járművet is körbevett. Az ártérben álló járműveket száraz területre vontatták a tűzoltók, megelőzve, hogy a folyó elsodorja az autókat.

Tatabányán az alsógallai vasútállomás gyalogos-aluljárójából húsz köbméter vizet kellett kiszivattyúzniuk a tűzoltóknak.

Szolnok határában, a 32-es főúton kigyulladt egy személyautó. A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Kurityánban pedig egy ház előtt meggyulladt egy elektromos roller akkumulátora, egy gyermek megsérült.

Nyírgelsén egy kútba esett kutya miatt hívták a tűzoltókat, akik mentőkötéllel kiemelték az állatot, gondoskodtak az elhelyezéséről, majd befedték a kutat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés