ACNEWS

Tuzson: ne a magyar emberek fizessék meg a háború árát!

Nagyon fontos, hogy olyan álláspont szülessen Brüsszelben, ami nem a magyar emberekkel fizetteti meg az ukrajnai háború árát - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatorna műsorában, amelyben az országgyűlési választáson győztes képviselőket mutatják be.

Hirdetés
Ad image

Nagyon fontos, hogy olyan álláspont szülessen Brüsszelben, ami nem a magyar emberekkel fizetteti meg az ukrajnai háború árát – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatorna műsorában, amelyben az országgyűlési választáson győztes képviselőket mutatják be.

Tuzson Bence mindenkit arra biztatott, hogy vegyen részt a kormány konzultációján. Azt mondta, az utóbbi időben Brüsszel nagyon sok hibát elkövetett, s ez oda vezetett, hogy az energiaárak elszabadultak, amit minden magyar és európai polgár érez.

Hozzátette, hogy ezek döntések okozták a „szankciós felárat”, amit mindenki megfizet a boltokban.

„Azt gondoljuk, hogy ezt meg kell állítani, más irányba kell elindulni” – hangsúlyozta, kijelentve, hogy az Oroszország ellen hozott szankciók valójában az európai gazdaságot teszik tönkre.

A 4,5 százalékos nyugdíjemelés kapcsán az államtitkár azt mondta, mindig fontosnak tartották, hogy azokat, akik „a tíz körmükkel kaparták ki a romok alól az országot” 1945-ben, 1956-ban, de akár 1990-ben is, megbecsüljék.

Hozzátette, a kormány a Magyar Nemzeti Bank inflációs előrejelzéséből indult ki, amikor megállapította a nyugdíjemelés mértékét.

Jelezte, hogy a kormány döntött a nyugdíjprémiumról is: 10 ezer forintot kapnak majd a nyugdíjasok.

A műsorban elhangzott, hogy Tuzson Bence Pest megye 5-ös számú egyéni választókerületében védte meg mandátumát, amikor legyőzte Dorosz Dávidot, az ellenzéki összefogás jelöltjét.

A képviselő elmondta, ma Dunakeszi számít a térség leggyorsabban fejlődő területének, ahol sok fejlesztés valósul meg. Ezek között megemlítette a Dunakeszi Diáknegyedet, ami – Tuzson Bence szavai szerint – egyedülálló az országban, hiszen a legnagyobb középiskolai fejlesztésnek számít. Kifejtette, hogy a diáknegyed kialakítása két iskolát is érint, és 1500 diák tanulhat majd ott.

„Arra mindig nagyon odafigyeltünk, hogy olyan fejlesztések legyenek, amik az emberek igényeivel találkoznak” – fogalmazott a politikus, kiemelve az M2-es autóutat és a vasútfejlesztéseket, valamint a termálvíz felhasználását.

Tuzson Bence a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, hogy aki 10-15 éve nem járt Dunakeszin, ma nem ismerne rá a városra, annyi fejlesztés valósult meg ott. Sok bölcsődei férőhelyet alakítottak ki, iskolákat építettek, illetve újítottak fel. Hozzátette, hogy az utóbbi időben nagyon megnőtt a választókerület lakossága, és már 150 ezren élnek ott. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés