ACNEWS

Ügyvéd lett Hunvald György, az ártatlanul elítélt expolgármester

Új életet kezdett, ügyvéd lett Erzsébetváros egykori MSZP-s polgármestere, és volt parlamenti képviselője.
Hirdetés
Ad image

Hunvald György kálváriája másfél évtizede kezdődött, amikor az ügyészség 100 milliós csalással, vesztegetéssel, hűtlen kezelés megvádolta. Bár ő 7 éven keresztül végig hangoztatta az ártatlanságát, az ügyészséget és a bíróságot ez nem érdekelte.  Nemrég a perújrafelvétel indult, majd a bíróság jogerősen kimondta az ártatlanságát. De a koncepciós per kapcsán a börtönben eltöltött majdnem 3 évet semmi nem pótolhatta.

Hunvald azóta elvégezte a jogi egyetemet, ügyvéd lett. Hétfőn lesz az első olyan tárgyalása, ahol nem a vádlottak padján foglal helyet, hanem az ügyvédeknek fenntartott székben.

„Megvettem életem első talárját. Hétfőn már megyek életem első olyan tárgyalására, ahol azon az oldalon fogok ülni, ahol mindig is szerettem volna” – írta ki a Facebook oldalára az ártatlanul meghurcolt egykori politikus. Bejegyzése után pillanatok alatt több száz kommentelő gratulált neki.

„Tiszta szívemből gratulálok, és sok-sok sikert kívánok” – írta Hunvald egyik követője.

„Védd az ártatlanokat és korrekt törvényeket sikerrel. És köszönöm, hogy annak idején elárultatásomkor, nekem is lehetőséget adtál tovább élni, jó dolgokat csinálni…” – tett6e hozzá egy másik olvasó.

„Szívasd rendesen az ügyészséget a koncepciós perekben…” – fakadt ki egy újabb posztoló.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés