ACNEWS

Új trükk: infarktust színlelve rabolják ki a taxisofőröket

Segítségnyújtás közben rabolták ki a taxist / Fotó: Pixabay
Segítségnyújtás közben rabolták ki a taxist / Fotó: Pixabay
Hirdetés
Ad image

Hatalmas összeget tulajdonítottak el egy taxisofőrtől, miközben az utas szívinfarktust színlelt. Kiderült, hogy több ilyen eset is történt már.

A taxisofőrök élete sosem volt egyszerű, de most már a segítségnyújtás is kockázatossá vált számukra. Egy 33 éves osztrák taxisofőr hétfőn esett rablói csapdájába: az utasa úgy tett, mintha infarktust kapna, és amíg a sofőr igyekezett segíteni neki, illetve mentőt hívni, bűntársa kirabolta őt.

A sofőr egy taxisokból álló csoportban leírta, mi történt vele. Legnagyobb megdöbbenésére kiderült, többen jártak már hasonlóan.

„Hajnali 4 óra körül hívtak a főpályaudvarról. Egy meglehetősen normális kinézetű utas állt a helyszínen két doboz könyvvel, és a hátsó ülésre akarta tenni őket. Megkerülte a taxi hátsó részét, és hirtelen a földön fekve a szívéhez kapott” – kezdte a történetét.

A fiatal sofőr azonnal hívta a mentőket, és folyamatosan nyugtatgatta a férfit, hogy úton van a segítség. Úgy tűnt, a férfi nagyon nehezen kap levegőt – írja a krone.at.

Mikor azonban kiértek a mentősök, a férfi csodával határos módon jobban lett, és nem kért a vizsgálatokból. Felállt a földről, és elsétált, mintha semmi sem történt volna.

„Ettől függetlenül mielőbbi gyógyulást kívántam neki, de azonnal indulnom is kellett egy újabb utasért. A következő helyen vettem észre, hogy hiányzik a pénztárcám!”

Utólag kiderült, hogy miközben a taxisofőr a rosszul lett férfinek igyekezett segíteni, egy bűntársa észrevétlenül a taxihoz osont, majd az ajtónál lévő rekeszből kiemelte a taxis pénztárcáját, amiben 750 euró volt, ami közel 300 ezer forintnak felel meg.

Miután megosztotta a sofőr a történetét, kiderült, hogy rajta kívül számos más taxissal is történt már ilyen. Volt, akinek ugyanilyen módszerrel tulajdonították el a táskáját, mobiltelefonját és egyéb értékes eszközeit.

A taxisok egytől egyig aggódnak amiatt, hogy ezután mégis ki mer majd segítséget nyújtani egy hirtelen rosszul lett utasnak?

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés