ACNEWS

Újra itt a koncertszezon! – Keresztes Ildikó: El fogom magam sírni, ha meglátom a közönséget

Hatalmas örömhírt közölt pár nappal ezelőtt a kormány. A lazításoknak köszönhetően újra lehet majd rendezni koncerteket, ami hatalmas segítség a zene szférában dolgozó embereknek, ugyanis hónapok óta nem tudtak a szakmájukban dolgozni. Az AcNewsnak most többek között a népszerű énekesnő, Keresztes Ildikó árulta el, hogy milyen vegyes érzelmekkel áll majd színpadra, ha eljön a nagy pillanat.

Hirdetés
Ad image

Hatalmas örömhírt közölt pár nappal ezelőtt a kormány. A lazításoknak köszönhetően újra lehet majd rendezni koncerteket, ami hatalmas segítség a zene szférában dolgozó embereknek, ugyanis hónapok óta nem tudtak a szakmájukban dolgozni. Az AcNewsnak most többek között a népszerű énekesnő, Keresztes Ildikó árulta el, hogy milyen vegyes érzelmekkel áll majd színpadra, ha eljön a nagy pillanat.

A hétvégén Magyarországon elérte az 5 milliót a beoltottak száma, ez pedig sok művésznek óriási örömet okozott. Eddig a koronavírus-járvány miatt nem lehetett koncerteket tartani, de mostantól védettségi igazolvánnyal látogathatóak lesznek a zenés-táncos rendezvények is. Lapunk először egy szakembert szólaltatott meg a témával kapcsolatban.

„A törvény elég egyértelműen fogalmaz, zenés táncos rendezvényt csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni. Itt igazából a városi-falusi rendezvények lesznek inkább bajban, hiszen az önkormányzatok lehetőségei sokkal korlátozottabbak, mint egy erre specializálódott cégnek, akik rendszeresen szerveznek koncerteket. Én optimista vagyok, úgy gondolom ott is meg fogják tudni oldani a beléptetést. Abban még van egy kisebb szakmai vita, hogy a 16 éven aluliak egyáltalán nem látogathatják a koncerteket, vagy igen, de csak oltott felnőtt kíséretében. A következőkben még biztosan bukkanak fel olyan szakmai kérdések, amiket pontosítani kell majd. Bízunk azonban abban, hogy augusztus második felére ez változik, és addigra lazítanak a szabályokon” – mondta Varga Géza, a Gold Record zenei menedzsere.

Ezek után tárcsáztuk Keresztes Ildikót, aki elmondta, hogy mennyire vegyes érzelmekkel fogadta az „örömhírt”.

„Nyilván elegünk volt már abból, hogy nem lehet koncertezni, ugyanakkor a visszaállás is nagyon nehéz lesz. Pár hónap pihenés még elmegy, de most már átestünk a ló túloldalára. Vissza kell állnom nem csak fizikailag, hanem hangilag, állóképességileg és mentálisan is. Örülök a nyitásnak, de sokkol is sok munka és szervezés vár most ránk. És persze nagyon izgulok. Nem mondanák meg rólam, hogy mennyire stresszes vagyok egy-egy fellépés előtt, azt hiszem ez most sem lesz másként. Biztosan újszerű élmény lesz színpadon állni, ugyanakkor azt gondolom a közönség hasonlóan szokatlan helyzetben fogja érezni magát. Most újra kell szervezni az egész nyarat majd a színházi feladatok mellett. Lehet, még el is fogom magam sírni, ha meglátom a közönséget akkora érzelmi kavalkád lesz bennem. Voltak nekem is olyan pillanataim, hogy elgondolkoztam, vajon újra fel tudok-e majd menni a színpadra. A kollégáimon is láttam mennyire rossz ez a bizonytalanság, megfoghatatlan volt ez az egész, hogy mikor és hogyan lesz majd a koncertezés. Legszívesebben a keblemre ölelném majd az összes embert, aki ott lesz előttem a színpadon” – árulta el az AcNewsnak az énekesnő.

Vele ellentétben viszont az ifjú énekes, aki főként Jimmy nótáival vált ismertté, egyáltalán nem izgul, sőt a nyári naptára nagy része már be is telt fellépésekkel.

„Nem volt könnyű az elmúlt időszak, éppen ezért most rettentően boldog vagyok. Fél éve nem csináltam semmit, amivel pénzt is kereshetnék. Nagyjából a ház körüli teendőkkel foglalkoztam és csináltam az új lemezemet. Remélem, nem lesz már több lezárás szeptembertől. Ahogy jött a feloldás, a naptáram elkezdett betelni. Sosem táblázták még be ilyen gyorsan, már csak pár szabad hétvégém maradt nyárra – mondta örömködve Peter Srámek, aki néha azért bevállalt egy-két házibulit. – Kisebb partikon léptem fel, meg lehet rendelni fél, vagy egy órás műsorra. Leginkább ismerősök hívtak családtagjuk születésnapjára. Ez persze azért nem ugyanaz, mintha koncerten lépnék fel, de legalább valami. Az emberek közelsége pedig sosem zavart, hiszen a színpadról is mindig lemászok a közönségbe.”

Korda György valósággal felszabadult a hír hallatán, és máris hatalmas szervezkedésbe kezdtek.

„Hatalmas boldogságot érzek, valósággal felszabadultunk. Persze kicsit bennem van a félsz is, hogy mi lesz, hiszen már most van júniusra 5-6 fellépésünk, de júliusra fog beindulni a szezon – újságolta lelkesen a művész úr, aki egy kulisszatitkot is elárult a közelgő koncertekkel kapcsolatban. – Kicsit változtattunk a fellépéseinken és idén nyárra inkább nagyobb koncerteket tervezünk élő zenekarral kísérve. Persze lesznek hagyományos előadásaink is, de most inkább erre fókuszálunk. Sok munka vár ránk, hiszen másfél évig nem találkoztunk a közönséggel, így mentálisan és fizikailag is fel kell készülnünk, vissza kell rázódnunk.”

 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés