ACNEWS

2024. September 17.   |   Zsófia napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Újra mehetünk Észak-Koreába nyaralni – decemberben

Kim Dzsong Un / Fotó: Shutterstock
Kim Dzsong Un / Fotó: Shutterstock
Észak-Korea vissza akarja engedni a turistákat az országba. Kezdetben az ország északkeleti részén fekvő Szamdzsijon kirakatvárosba.
Hirdetés
Ad image

A pekingi székhelyű Koryo Tours utazási iroda honlapja szerint a helyi partnerek megerősítették, hogy decembertől hivatalosan is folytatódhat az utazás Szamdzsijonba és valószínűleg az ország többi részébe is.

A KTG Tours cég szintén bejelentette, hogy Szamdzsijonba téltől ismét lehet utazni. A fejlemény annak a jele, hogy az elszigetelt ország a koronavírussal kapcsolatos évekig tartó szigorú határellenőrzés után ismét nagyobb utazócsoportokat enged be. A magyar külügyminisztérium jelenleg az Észak-Koreába történő utazástól óvja az utazókat, a nem javasolt országok közé tartozik.

Tavaly újraindultak a nemzetközi járatok. Februárban orosz turisták egy kisebb csoportja utazott oda magánúton, és néhány magas rangú politikus – például júniusban Vlagyimir Putyin, a Kreml vezetője – is ellátogatott az országba.

A Kim Dzsongun uralkodó által irányított országba 2020 óta azonban nem juthattak be nagyszámú érdeklődők – írja a krone.at.

A város, amelyet a két utazási iroda elsőként kínál ügyfeleinek, a kínai határ közelében található. Észak-Korea szerint Szamdzsijon egy „magasan civilizált modellváros a hegyekben”, új lakásokkal, szállodákkal, síparadicsommal, vásárlási lehetőségekkel, kulturális intézményekkel és orvosi ellátással, amelyet „szocialista utópiának” nevez.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés