ACNEWS

Újraválasztották Iszmáil Haníjét a Hamász élére

Újraválasztották Iszmáil Haníjét a Gázai övezetet irányító iszlamista Hamász politikai irodájának vezetőjévé, és ezzel a mozgalom élére - jelentette a Jiszrael Hajom (Izrael Ma) című újság hírportálja vasárnap.

Hirdetés
Ad image

Újraválasztották Iszmáil Haníjét a Gázai övezetet irányító iszlamista Hamász politikai irodájának vezetőjévé, és ezzel a mozgalom élére – jelentette a Jiszrael Hajom (Izrael Ma) című újság hírportálja vasárnap.

Haníje, a Hamász politikai irodájának, s az egész szervezetnek az első számú vezetője 2025-ig töltheti be a tisztséget, miután a szombati szavazáson a mozgalom „súra tanácsa” ismét a személye mellett döntött.

Vasárnap a tanács a politikai iroda elnökhelyetteséről, és a hivatal többi tagjáról is voksolt, s ezzel lezárult a Hamász belső tisztújítása. Ennek során korábban Jahije Szinuárt a szervezet gázai, Háled Mesaalt pedig külföldi vezetőjévé választották.

Mesaal korábban már vezette a politikai irodát, s ő volt Haníje legfőbb ellenfele az irodavezetői posztért folytatott versenyben. De miután ő a külföldi szervezetek élére került, megnyílt az út Haníje újraválasztása előtt.

A Hamász ciszjordániai vezetője Szalah Arúri, Mesaal helyettese pedig Músza Abu Marzúk lett.

Az iszlamista Hamász szervezet 2007 óta uralja a Gázai övezetet, miután fegyveres hatalomátvételt hajtott végre a ciszjordániai Rámalláhból irányított Palesztin Hatóság, és az azt irányító Fatah párt helyi tisztviselőivel szemben. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés