ACNEWS

Ukrajna 2 ezer katonát vesztett egyetlen nap alatt

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Súlyos veszteséget szenvedett az ukrán hadsereg az oroszok által csütörtökön közzétett hadijelentés szerint.
Hirdetés
Ad image

Egyetlen nap alatt 2 ezer ukrán katona halt meg, vagy sebesült meg súlyosan a harci érintkezési vonal mentén. A hírt csütörtökön az orosz védelmi minisztérium tette közzé. Mint írták, hatból öt frontszakaszon nyomult előre az orosz hadsereg, miközben 13 ukrán ellenrohamot vert vissza. Ugyanakkor a helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek ukrán tüzérségi és dróntámadást. De az éjjel Jaroszlavl és Vlagyimir megye légterében is lőttek le pilóta nélküli repülőszerkezetet.

A minisztérium a megsemmisített haditechnikai eszközök és célpontok között említett kilenc lőszerraktárt, nyolc páncélozott harcjárművet. Köztük egy német Marder gyalogsági harcjárművet és egy-egy amerikai M113-as páncélozott szállítójárművet. Ezen kívül MaxxPro páncélozott harcjárművet, két lengyel Krab önjáró löveget. Illetve három amerikai M777-es, egy M198-as és egy brit FH–70-es vontatott tarackot, valamint amerikai HIMARS sorozatvetők három rakétáját, továbbá 33 drónt.

A donyecki régióban lévő Horlivkában súlyosan megsebesült az orosz NTV tévécsatorna két munkatársa, Alekszej Ivlijev tudósító és Valerij Kozsin operatőr. A két újságíró műtéten esett át és kómában van. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szándékosnak nevezte a tévések elleni támadást, és kifogásolta, hogy sem az UNESCO, sem az EBESZ nem tiltakozott az ukrán félnél a történtek miatt. Herszon megyében egy 78 éves asszony életét vesztette, hárman pedig megsebesültek ukrán tüzérségi tűz következtében – idézte a vg.hu. 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés