ACNEWS

Ukrajna dicsekszik: 1140 oroszt gyilkoltak meg egyetlen nap alatt

Illusztráció / Fotó: MTI
Illusztráció / Fotó: MTI
Az ukrán vezérkar számítása szerint Ukrajna a háború kezdete óta csaknem 328 ezer orosz harcost ölt meg vagy sebesített meg súlyosan.
Hirdetés
Ad image

Ukrajna azt is állítja, hogy kedden 1140 orosz katonát semmisítettek meg. Azt is megosztották, hogy az orosz megszálló erők egységeiben – állítólag – milyen károkat és pusztítást okoztak: 15 harckocsi, 27 páncélozott jármű, 32 tüzérségi löveg, három többszörös rakétavető, három légvédelmi rendszer, 39 drón és 46 egyéb jármű. A számadatokat nem lehet függetlenül ellenőrizni.

Oroszország csak kedden 14 rakétával és további 80 légicsapással támadta Ukrajnát. A kijevi légierő szerint 21 drónból 21-et lőttek le. A moszkvai védelmi minisztérium szerint maga Kijev is drónokkal támadott orosz területeket – írja a krone.at.

„Tegnap a megszálló erők 21 Shahed-136/131 támadó drónnal támadták Ukrajnát. Minden ellenséges drónt megsemmisítettünk” – közölte a hadsereg parancsnoksága a Facebookon. A civil lakosság körében halálos áldozatok és sérültek is voltak, és az infrastruktúra is megsemmisült.

„Az ukrán légierő az éjszaka folyamán 21/21 „Shahed” drónt és 2 Kh-59-es cirkálórakétát lőtt le. Köszönjük a légvédelmezőinknek! Hálásak vagyunk a partnerországoknak a légvédelem megerősítéséért” – közölte az ukrán védelmi minisztérium az X-en.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés