ACNEWS

Ukrajna: Ha lógsz a gyerektartással, a frontra küldünk!

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A legalább háromhavi gyerektartással tartozó ukrán apákat ezentúl kiküldik az ukrán frontra, hogy így törlesszenek.
Hirdetés
Ad image

Azokat az apákat, akik tartásdíjjal tartoznak, az ukrán fegyveres erőkhöz küldik. Ennek alapja a mozgósításról szóló új törvény lesz, amelyet korábban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök írt alá. A dokumentum idén május közepén lép hatályba.

A helyi média szerint jelenleg a három vagy több gyermekes szülők jogosultak halasztást kapni a katonai szolgálat alól. A változások értelmében, ha egy férfi legalább egy gyermek miatt több mint három hónapig adós marad, akkor megvonják tőle a halasztást – írja az mk.ru.

Az Ukrán Igazságügyi Minisztérium becslése szerint idén március 1-jén mintegy félmillió embernek van tartásdíjhátraléka, közülük 16,2 ezer nő. Legalább 20 ezer olyan adós szülő van, akinek három vagy több gyermeke van.

Az ukrán igazságügyi minisztérium helyettes vezetője, Andrij Gecsenko elmondta, hogy a szülők egy része munka hiányában nem fizet tartásdíjat. Véleménye szerint a fegyveres erőknél való szolgálat, ahol a fizetések elég magasak, jó lehetőség lenne az ilyen állampolgárok számára, hogy törlesszék tartozásukat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés