ACNEWS

Ukrajna már nem kéri, hanem követeli a fegyvert a Nyugattól

Fotó: Illusztráció / Youtube képernyőkép
Fotó: Illusztráció / Youtube képernyőkép
Mihajlo Podoljak felszólította Ukrajna szövetségeseit, hogy biztosítsanak több fegyvert az oroszok elleni harchoz.
Hirdetés
Ad image

Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó a Bildnek adott interjújában arról beszélt, hogy a harcok jelenlegi állása miatt Ukrajnának több fegyverre van szüksége a szövetségesektől. Szerinte a háború jelenlegi szakaszának ez a problémája. Felszólította Ukrajna szövetségeseit, hogy biztosítsanak több fegyvert az oroszok elleni küzdelemhez – adta hírül az MTI. Podoljak azt hangsúlyozta: csak egyetlen forgatókönyv létezik, amely szerint Ukrajnát a legjobb fegyverekkel kell ellátni, hogy a lehető legjobban megerősödjön. Podoljak rámutatott, hogy Ukrajnát az orosz erők hosszú frontvonalon, több irányból támadják, és országa ezeket a támadásokat igyekszik kivédeni.

„A teljes frontvonal 1300 kilométer hosszú, és a harcok 600-800 kilométeren folynak” – részletezte Podoljak. Hozzátette, jelenleg sem csökken a harcok intenzitása, a zord időjárás ellenére sem. Az elnöki tanácsadó szerint Oroszország az elmúlt egy évben nem ért el jelentős eredményeket a fronton. Holott rengeteg katonát küldtek, rejtett mozgósítást hajtottak végre, nagy katonai erőket vetettek be, és rengeteg felszerelést összpontosítottak, „amit mind el kell pusztítani” – írta az index.hu. Podoljak úgy vélte, a háború Vlagyimir Putyin orosz elnök terve szerint fog folytatódni. Vagyis addig, „amíg el nem foglalja Ukrajna teljes területét, amíg dominánssá nem válik Európában, amíg meg nem hódít más posztszovjet területeket is.” Eközben a frontra látogatott Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere. Ő a lőszer és a katonai állomány drámai hiányáról számolt be a német Bildnek.

Klicskó csalódott a Bundestag szerdai döntése miatt, miszerint elutasították a nagy hatótávolságú Taurus KEPD 350-es cirkálórakéták Ukrajnába szállítását.  Pedig a Taurus rakéták azért lennének fontosak Ukrajna számára, mert a rakéták hatótávolságukkal megzavarhatják az orosz csapatok logisztikáját. Így növelnék a megszállt ország katonáinak és állampolgárainak biztonságát, továbbá az orosz fegyverraktárak megsemmisítésére is használhatnák ezeket.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés