ACNEWS

Ukrajna megígérte: megvédi az Egyesült Királyságot

Fotó: Illusztráció / Youtube
Fotó: Illusztráció / Youtube
Az Ukrajna és Nagy-Britannia közötti kétoldalú biztonsági megállapodás nemcsak Ukrajna támogatását írja elő, hanem fordítva is.
Hirdetés
Ad image

„Nagyon fontos, hogy ez egy tisztességes kétoldalú partnerségi megállapodás. Amikor ennek a háborúnak vége lesz a későbbiekben nemcsak az Egyesült Királyságnak kell 24 órán belül reagálnia, ha Ukrajna ellen agresszió történik. Ukrajna is 24 órán belül valamilyen módon reagálni fog, hogy támogassa az Egyesült Királyságot, ha Oroszország meg akarja támadni a szövetségesüket” – mondta Denis Smihal, az ukrán miniszterelnök.

Azt is elmondta, hogy bízik abban, hogy más országok is aláírnak hasonló megállapodásokat Ukrajnával.

„Fontos, hogy ez a megállapodás volt az első, és ez egy olyan mérce, amely meghatározza a biztonsági garanciák és a partnereinkkel való biztonsági együttműködés szintjét. Mindaddig, miután ez a háború véget ér, és amíg Ukrajna nem csatlakozik a NATO-hoz” – mondta Smihal.

A miniszterelnök azt is megjegyezte, hogy az Egyesült Királysággal kötött megállapodás az egyik legnagyobb összegű katonai segélyt biztosítja Ukrajnának – írja a pravda.com.

„2,5 milliárd fontot biztosítanak Ukrajnának 2024-ben. Ez az egyik legnagyobb összegű katonai támogatás Ukrajna számára. Sok partnerünk akadályozza az Ukrajnának nyújtott katonai támogatás finanszírozását, és inkább országunk humanitárius és költségvetési szükségleteit finanszírozzák.”

Az Egyesült Királyság és Ukrajna közötti kétoldalú biztonsági megállapodás Ukrajna NATO-csatlakozásáig marad érvényben.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés