ACNEWS

Hajnali rakétazápor hullott Kijevre – májusban már nyolcadszor

Kijev / Fotó: unsplash
Kijev / Fotó: unsplash
Az ukrán fővárosban 18 rakétatámadást akadályoztak meg az elmúlt 24 órában.
Hirdetés
Ad image

Az ukrán főváros, Kijev újabb orosz légitámadások célpontja lett, amelyeket egy tisztviselő „kivételes sűrűségűnek” nevezett.

Legalább három ember megsérült a légitámadásban, amely során drónokat és rakétákat is bevetettek az oroszok – közölték a tisztviselők.

Oroszország az elmúlt hetekben fokozta légi hadjáratát a várható ukrán offenzíva előtt.

A légiriadó helyi idő szerint 02:30 körül kezdődött, majd két órával később oldották csak fel.

Ezt a fővárost ért nyolcadik támadás volt ebben a hónapban.

A városközpontban szokatlanul sok hangos robbanás hallatszott, miközben a hatóságok online üzenetekben közölték a lakosokkal, hogy a légvédelem aktiválódott.

Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők vezetője elmondta, hogy Oroszország északról, délről és keletről támadta Kijevet, és 18 légi, tengeri és szárazföldi rakétát vetettek be.

Szerhij Popko, az ukrán főváros katonai közigazgatásának vezetője úgy jellemezte a sortüzet, hogy „a legrövidebb idő alatt a maximális számú támadórakétát vetették be”.

„Az előzetes információk szerint a Kijev légterében lévő ellenséges célpontok túlnyomó többségét felderítették és megsemmisítették” – tette hozzá.

A kijevi lakosokat figyelmeztették, hogy ne nézzenek ki az ablakon, mivel az elfogott rakéták törmelékei lehullottak az égből.

Vitalij Klitschko polgármester elmondta, hogy rakétatörmelék hullott a központi kerületekben, többek között a város állatkertjére. Állatok vagy dolgozók nem sérültek meg.

A jelentések szerint a nemzetközi repülőteret is magában foglaló Szolomjanszkij kerületet érte a legnagyobb csapás.

Az ukrán hatóságok úgy vélik, Moszkva stratégiája az, hogy kimerítse a légvédelmi rendszereket – számolt be róla a BBC.

Amióta Oroszország megszállta Ukrajnát, civilek és harcosok ezrei haltak meg vagy sebesültek meg, városok és települések pusztultak el a harcokban, és közel 8,2 millió ukránt regisztráltak menekültként Európában.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés