ACNEWS

Ukrán neonácikhoz állt át egy Wagner-zsoldos

Fotó: Izmailov /képernyőkép
Fotó: Izmailov /képernyőkép
Vlagyiszlav Izmailov, az elfogott Wagner-zsoldos csatlakozott a Kreml-ellenes és náci RDK önkéntes alakulathoz, hogy az orosz hadsereg ellen harcoljon.
Hirdetés
Ad image

Az RDK vezetője Németország egyik legismertebb neonácija, Denis Nikitin. A 38 éves férfi gyerekkorában költözött Oroszországból Németországba, és átmenetileg menekültként élt Kölnben. Nikitin hálózata Svájcig terjed – írja a bild.de

Az RDK által vasárnap közzétett videó egy Oroszország és Ukrajna közötti fogolycserét mutat be, amelyben Vlagyiszlav Iszmailov volt orosz magánhadseregbeli zsoldos úgy dönt, hogy csatlakozik az egységhez.

Az önkéntes alakulat szóvivője a Telegramon azt állítja, hogy megfelelő átvilágítás után szívesen engedik Izmailovot a soraikban harcolni. Izmailov vélhetően az első nyilvánosan ismertté vált disszidens. Az RDK orosz nacionalistákból áll, akik Kijev oldalán harcolnak az orosz hadsereg ellen. Hetek óta főként a Belgorod környéki orosz határvidéken tevékenykednek.

Iszmailov novemberben esett ukrán fogságba, miután néhány hónappal korábban egy orosz börtönből beszervezték a Wagner zsoldoscsapathoz. Az egykori fogoly azt állítja, hogy a Wagner főnöke, Jevgenyij Prigozsin személyesen szervezte be őt.

Prigozsin árulónak nevezte Izmailovot a Telegram-csatornáján. A 62 éves férfi „a Wagner-hagyományoknak megfelelő büntetéssel” fenyegette a disszidenseket. Tavaly nyilvánosságra került egy videó, amelyen Wagner zsoldosok egy korábbi harcostársukat egy kalapáccsal ölik meg. Ez a klip nemzetközi felháborodást váltott ki.  

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés