ACNEWS

2024. September 07.   |   Regina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Az ukránok 60 ezer kárpátaljai férfit köröznek

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Miközben Ukrajnában 133 civil-NGO-Soros szervezet tagjai kapnak mentességet a sorozás alól, a toborzóközpontok összességében mintegy 400 ezer ember ellen indított hadjáratot.
Hirdetés
Ad image

A civil szervezeteknek adott mentességről a HírTV kárpátaljai tudósítója számolt be a ma reggeli adásban. Azokat viszont körözik, aki nem jelentek meg a területi toborzó és szociális támogatási központban (TCK) vagy vétettek a katonai nyilvántartás és a mozgósítás szabályai ellen.

Az elmúlt két és fél évben 180 ezer esetben indítottak adminisztratív eljárást és róttak ki pénzbírságot a katonai nyilvántartás és a mozgósítás szabályainak megsértése miatt. A teljes körű invázió kezdete óta több mint 400 ezer ukrán ellen adtak ki körözést. Ebből közel 60 ezer kárpátaljai.

A védelmi minisztérium statisztikáiból kiderült, hogy Ukrajna közigazgatási törvénykönyvének megfelelően a közigazgatási szabálysértésekről szóló 210. és 210-1. cikkely, valamint a 211. cikkely szerinti jogsértésekért kiszabott közigazgatási bírságok teljes összege 49,29 millió hrivnya volt. Országos szinten Zsitomir régióban rótták ki a legtöbb pénzbüntetést, összesen 4900-at, majd Kijevben 4255-öt – írja a kiszo.net.

A tavalyi évben tovább nőtt a jogsértések száma: 130,1 ezer közigazgatási eljárást indítottak 150,3 millió hrivnya összegben. A bírságok kiszabásában a Lembergi régió állt az élen, amelyet Kárpátalja és a Dnyipro megye követett.

A toborzóközpontok számos feljelentést tettek a mozgósítást kerülő személyekkel szemben, akik ezzel körözési listákra kerültek. Az elmúlt másfél évben pedig az elfogató parancsok száma megháromszorozódott. A legtöbb körözést a Lembergi régióban (85 800) adták ki, Kárpátalján 54 200, Ivano-Frankivszk megyében 33 300, Ternopil megyében 28 700, Hmelnickij megyében 20 500 mozgósítást kerülő személyt köröznek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés