ACNEWS

Ünnepi horror – piroslámpás lesz a karácsony

Senki ne a rosszlányokra gondoljon. Baj van, lehet – Európa minden városában.
Hirdetés
Ad image

Az Európai Unió tisztviselői aggódnak, hogy az október 7-i merénylet miatt Izrael és a Hamász között folytatódó erőszak fokozni fogja az iszlám terrorizmust a kontinensen. Kivált karácsony idején.

Ylva Johansson, az EU belügyi biztosa arról beszélt újságíróknak, hogy a hétvégi, Eiffel-toronynál elkövetett halálos késeléses terrortámadást követően egyre nagyobb a veszély Európa szerte.

„Az Izrael és a Hamász közötti háború, és az általa társadalmunkban okozott polarizáció, valamint a közelgő ünnepi szezon miatt óriási a terrortámadások veszélye az Európai Unióban” – mondta Johansson.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter vasárnap a TF1 televíziónak azt mondta, hogy az országot „tartósan fenyegeti az iszlamista terrorizmus”, miután az ügyész azonosította azt a 26 éves, iráni szülőktől született francia fiút, akit azzal vádolnak, hogy a hétvégén halálosan megkéselt egy német turistát és megsebesített két másik embert az Eiffel toronynál.

Olyan névvel mutatkozott be, amely az afganisztáni Iszlám Államra utal, és támogatását fejezte ki a világ különböző területein, többek között Afrikában, Irakban, Szíriában, az egyiptomi Sínai-félszigeten, Jemenben, Iránban és Pakisztánban tevékenykedő iszlám szélsőségesek és dzsihadisták iránt.

Nancy Faeser német belügyminiszter mély aggodalmának adott hangot az iszlám terrorizmus megnövekedett kockázata miatt a kontinentális Európában.

„Biztonsági ügynökségeink nagyon szorosan együttműködnek. Most különösen szorosan kell figyelnünk az iszlamista fenyegetéseket, és a szomszédos országokkal együtt fel kell lépnünk az iszlamista propaganda ellen” – mondta Faeser.

Vasárnap Elisabeth Borne francia miniszterelnök rendkívüli kabinetülést hívott össze a kulcsfontosságú miniszterekkel és biztonsággal megbízott tisztviselőkkel, hogy „teljes naprakész tájékoztatást nyújtson a hatályos biztonsági intézkedésekről, a legveszélyesebb személyekkel való bánásmódról és a halálos támadás következményeiről”. – közölte irodája a The New York Times szerint.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés