ACNEWS

Varga Judit: Az online térben is meg kell védeni az emberek jogait

Az emberek jogait az online térben is meg kell védeni, ehhez gyorsan kell lépni, és az Európai Uniónak példát kell mutatnia - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn az Országházban.

Hirdetés
Ad image

Az emberek jogait az online térben is meg kell védeni, ehhez gyorsan kell lépni, és az Európai Uniónak példát kell mutatnia – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn az Országházban.

A tárcavezető a Párbeszéd Európa jövőjéről: egy digitális Európai Unió építése címmel megrendezett nemzetközi konferencián kiemelte: mindent meg kell tenni azért, hogy az emberek biztonságosan használhassák az online teret. Egyre többen ismerik fel, mennyire fontos a szabályozás és az, hogy az állampolgárok érdekeit megvédjék a digitális világban – fűzte hozzá.

Az Igazságügyi Minisztérium és a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet által szervezett tanácskozáson Varga Judit hangsúlyozta: a digitalizáció a teljes társadalmat érinti és korlátlan lehetőségeket kínál, de ezzel felelősség is jár. Fontos, hogy Európában „saját kezünkbe vegyük a jövőnk alakítását, és olyan digitális jövőt biztosítsunk”, amely az emberek javát szolgálja – fogalmazott. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés