ACNEWS

Varga Mihály: A gyógyszeripar válságálló és kulcsszerepe van a gazdaság újraindításában

A gyógyszeripar jelentősen hozzá tud járulni az ország versenyképességéhez, az ágazat válságállónak bizonyult és a gazdaság újraindításában is kulcsszerepe van - mondta a pénzügyminiszter a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (MAGYOSZ) fennállása 30. évfordulója alkalmából tartott konferencián pénteken Budapesten.

Hirdetés
Ad image

A gyógyszeripar jelentősen hozzá tud járulni az ország versenyképességéhez, az ágazat válságállónak bizonyult és a gazdaság újraindításában is kulcsszerepe van – mondta a pénzügyminiszter a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (MAGYOSZ) fennállása 30. évfordulója alkalmából tartott konferencián pénteken Budapesten.

Varga Mihály A gyógyszeripar lehetőségei a gazdaság újraindításában címmel megtartott előadásában kiemelte: az ágazat számíthat a kormányra, és ez kölcsönös, készek az együttműködésre a kihívások kezelésében.

Kitért arra, hogy a magyar gazdaság teljesítménye júniusra már meghaladta a járvány előtti szintet. Miközben az autóipar és a turizmus visszavetette a gazdasági növekedést, más ágazatok – közöttük a gyógyszeripar – hozzá tudtak járulni a bővüléshez – mondta. „A gyógyszeripar meg se rezdült” a járvány hatására – fogalmazott Varga Mihály. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés