ACNEWS

Varga Mihály: Jó úton a kétszámjegyű növekedés felé

Már három hónapja pozitív a Heti Gazdasági Index értéke; az adatok azt mutatják, hogy a gazdaság újraindítását sikeresen megkezdtük, így a második negyedévben kétszámjegyű gazdasági növekedés várható Magyarországon - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalára kedden feltöltött posztban.

Hirdetés
Ad image

Már három hónapja pozitív a Heti Gazdasági Index értéke; az adatok azt mutatják, hogy a gazdaság újraindítását sikeresen megkezdtük, így a második negyedévben kétszámjegyű gazdasági növekedés várható Magyarországon – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalára kedden feltöltött posztban.

A cél éves szinten továbbra is az 5,5 százalékos bővülés elérése, ezért az újraindítást újabb intézkedésekkel segítjük, az ehhez szükséges költségvetési forrásokat biztosítjuk – írta a pénzügyminiszter.

A bejegyzés szerint a Heti Gazdasági Index (HGI) a lehető legaktuálisabb képet mutatja a magyar gazdaságról, számításánál heti, vagy akár napi rendszerességgel is elérhető mutatókat vesznek alapul a Pénzügyminisztérium szakértői, hogy a GDP alakulását tükröző mérést állítsanak elő. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés