ACNEWS

Varga Mihály váratlan bejelentése sokkolja a magyar autósokat

Fotó: AcNews
Fotó: AcNews
A pénzügyminiszter megdöbbentő állítása szerint Magyarországon az egyik legalacsonyabb az üzemanyagok adóterhe.
Hirdetés
Ad image

Hiába szívják a fogukat a hazai autósok a magas üzemanyagárak miatt. Nem az adók okozzák az elviselhetetlennek tűnő terheket. Ezt állította Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán. Ennek érzékeltetésére a miniszter Facebook-bejegyzésében közzétett egy táblázatot a 95-ös benzin adóterhének arányáról az EU tagállamaiban. Amelynek forrása az Európai Bizottság – írja az MTI. 

A táblázat szerint Magyarországon a 95-ös benzin adóterhének aránya 46 százalék – írta az atv.hu. Míg Ausztriában 52 százalék, Németországban 55 százalék, Szlovákiában és Csehországban 49 százalék, Lengyelországban pedig Magyarországhoz hasonlóan 46 százalék.

A legmagasabb a 95-ös benzin adóterhének aránya Finnországban, Görögországban, Írországban, Máltán és Olaszországban, mint az öt országban 56 százalék ez a mutató. A sor végén Románia és Bulgária áll 43 százalékkal, illetve Ciprus 44 százalékkal.

Nagy Márton a múlt héten bejelentette, hogy nem zárja ki a benzinárstop bevezetését. A nemzetgazdasági miniszter tudatta, hogy a kormány a héten tárgyal majd az üzemanyagárak kérdéséről. Nagy Márton azután jelentette be mindezt, hogy KSH közzétette, hogy a magyarországi átlagos benzinár 3,2 százalékkal meghaladja a régiós átlagár mértékét.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés