ACNEWS

Varga Viktor lefagyasztja az örökítő anyagát és ír egy listát

Hirdetés
Ad image

Hanyatlik a férfiak nemzőképessége, de az énekes előre felkészül a legrosszabbra.

A férfiak nemzőképessége az elmúlt évtizedekben drasztikusan csökkent egy új tanulmány szerint. Varga Viktor viszont mindent megtesz azért, hogy megőrizze az egészségét.

„Próbálok mindent magamnak előállítani, és nagy ívben elkerülöm a sz@r gyorséttermi kajákat. Piázni se nagyon szoktam. Az alkoholfogyasztás valahogy sosem kötött le. Ehelyett sokat jógázom és meditálok. Nem szedek gyógyszereket, inkább a természetes gyógynövényeket, és tisztító teákat fogyasztom. Mindemellett pedig napi 7 liter vzet iszom meg” – sorolta az AcNewsnak a különc énekes.

A környezetszennyezés, a dohányzás, a herevisszér-tágulat, a cukorbetegség, a here-daganatok és az életkor befolyásolhatják leginkább a hímivarsejtek minőségét a Semmelweis Egyetem szakemberei szerint, akik csaknem 27 000 tanulmányból kiindulva összegezték a spermiumok örökítőanyagának károsodását okozó legveszélyesebb tényezőket.

„Mindenhonnan mérgeznek minket, ennek pedig nagyon nem lesz jó vége. Ezért is döntöttem úgy, hogy lefagyasztom a spermámat, amíg még egészséges vagyok. Utána pedig írni fogok egy listát, hogy kiknek adnám oda. Gondolnom kell az ilyen eshetőségre, mert gyakran halálosan veszélyes sportokat űzök. És persze én is öregszem, gondoskodni kell a vérvonalamról majd” – árulta el lapunknak Varga Viktor.

Korábbi kutatások szerint a nyugati, fejlett országokban a termékenységi arány hanyatlik: hatból egy pár meddőségi problémákkal küzd. Az okok sokfélék, de körülbelül fele-fele arányban oszlik meg a férfiak és a nők között. Bár az utóbbi évtizedekben jelentősen csökkent a nem ismert eredetű meddőségek aránya, az esetek kb. 30 %-ában még mindig nem találják az okokat.

A DNS-fragmentáció magas aránya lehet az egyik magyarázat. A szakemberek szerint ezért már a gyermektervezés időszakában érdemes az életmód-faktorokat optimalizálni, például letenni a cigarettát, rendszeres fizikai aktivitást folytatni, vagy egészségesebben táplálkozni.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés