ACNEWS

Vasrúd szúrta keresztbe a cseresznyéző férfit – csoda, hogy túlélte

Fotó: Olmützi kórház
Fotó: Olmützi kórház
Az 59 éves férfi cseresznyét ment szedni a barátjához. A létrán azonban megcsúszott és felnyársalta egy vasrúd.
Hirdetés
Ad image

Az egész úgy kezdődött, hogy cseh Kučer a lányának akart cseresznyét szedni Vikos faluban. Fogott egy létrát, és elkezdett szedni a barátja kertjében. „Felmásztam, és az utolsó lépcsőfokra akasztottam a kosarat. Amikor a kosaram háromnegyedig megtelt, azt gondoltam, hogy ennyi elég. A létra után nyúltam, hogy levegyem a kosarat a kampóról, és le akartam mászni” – mondta Kučer.

Aztán megtörtént a baleset: „A létra felborult, és én lefelé repültem”.  Koordinálatlan esése során a férfi egy fémrúdra esett, amely egy kis fát volt hivatott megtámasztani.

Magam akartam kihúzni, de szerencsére a barátom, aki odasietett, azt tanácsolta, hogy ne tegyem” – mondta.

A fémdarab keresztben áthatolt a mellüregén, mindkét tüdőt átszúrta, és csak néhány milliméterrel kerülte el a szívet és más létfontosságú szerveket – közölte az olmützi egyetemi kórház. Az orvosok ötórás sürgősségi műtét során mentették meg a beteg életét.

A tűzoltókat kellett hívni, mielőtt a mentőszolgálat kórházba tudta volna szállítani a beteget.

Hidraulikus ollóval csípték le a rúd mindkét végét, hogy a mentőautóba beférjek” – mondta a sérült férfi a Bildnek.

„Néhány milliméter, és a férfi menthetetlen lett volna” – mondta Martin Kalab sebész. Az orvosok olyan műtéti módszert alkalmaztak, amelyet általában szervátültetéseknél használnak. Ez volt az első ilyen esetük, mondták.

A kéthetes kórházi kezelés után Kučert már hazaengedték. Számára egy dolog biztos: „Ha még egyszer cseresznyét szedek, akkor azt egy kisebb fán fogom tenni – vagy leszedetem”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés