ACNEWS

Ötévnyi vegánságba halt bele az infuenszer

Fotó: Instagram
Fotó: Instagram
Annyira legyengült a szervezete Zsanna Szamszonovának a nyersvegán diétától, hogy nem tudta leküzdeni a fertőzést.
Hirdetés
Ad image

A 39 éves Zsanna Szamszonova eredetileg az oroszországi Kazán városból származott, de öt éve Délkelet-Ázsiában élt és nyers vegán étrendet követett. Csak gyümölcsöt, napraforgómagot és gyümölcslevet evett

Zsanna, akit az interneten Zsanna D’Art néven ismertek, aktív támogatója is volt az étrendnek. A közösségi médiában megosztott képein hihetetlenül soványnak tűnt. Édesanyja, Vera Szamszonova elmondta, hogy a lánya pár nappal ezelőtt halt meg egy kolerához hasonló fertőzésben, amelyet a vegán étrend okozta kimerülése súlyosbított – írja a DailyStar.

Az egyik barátja azt mondta: „Néhány hónappal ezelőtt, Srí Lankán már kimerültnek tűnt, a lábai duzzadtak voltak, és szivárgott belőlük valami. Hazaküldték, hogy kezeltesse magát. Ő azonban ismét elszökött. Amikor Phuketben megláttam őt, elborzadtam. Egy emelettel fölötte laktam, és minden nap attól féltem, hogy reggel megtalálom az élettelen testét. Győzködtem, hogy menjen kezelésre, de nem sikerült.”

Zsanna családja még mindig várja az orvosi jelentést és a halál hivatalos okát. Jelenleg azt intézik, hogy a holttestét Malajziából Oroszországba szállítsák át.

Az infuenszer a diétájáról korábban azt mondta: „Egyszerű ételeket eszem, bár sok tapasztalatom van nyerskonyhai szakácsként. Szeretek saját recepteket készíteni és inspirálni az embereket, hogy egészségesebben táplálkozzanak. Az elmúlt négy évben az étrendem csak gyümölcsökből, napraforgómagcsírából, gyümölcsturmixokból és gyümölcslevekből állt. Csak öt év teljesen nyers vegán diéta után jutottam el erre a szintre. Minden nap látom, hogy a testem és az elmém átalakul. Szeretem az új énemet, és soha nem lépek vissza a korábbi szokásaimhoz.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés