ACNEWS

2024. September 27.   |   Adalbert napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Vége a kétségeknek – döntött a kormány a nyugdíjkorhatárról

Illusztráció / Fotó: Pexels
Illusztráció / Fotó: Pexels
Nincs közöttünk, akit ne érintene a nyugdíjkorhatárra vonatkozó szabályok változása. Hatvanöt, vagy hetven? Nem mindegy...
Hirdetés
Ad image

A közelmúltban az Európai Bizottság által megbízott Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) ajánlásokat fogalmazott meg a magyar nyugdíjrendszerrel kapcsolatban. A szakértő szervezet a hazai szisztémát fenntarthatatlannak ítélve – többek között – javasolta a nyugdíjkorhatár emelését, hogy a nyugdíjkassza egyensúlya fenntartható maradjon. A kormány most válaszolt a felvetésre – írta meg az infostart.

A forrás által idézett szakember, Farkas András nem vitatta, hogy a magyar nyugdíjrendszer hosszú távon nem fenntartható, illetve leszögezte, hogy az OECD vizsgálatát is e körülmény indokolta. Kijelentette azonban, hogy ryugdíjfeltételek szigorítása túlzás, mert Magyarországon nincs olyan demográfiai nyomás, amely indolná a 65 éves korhatár további emelését. Válaszában kitért arra is, hogy egy hazánkban élő férfi , amint betölti a 65-ik életévét, csak 13,2 évre számíthat, ami négy évvel elmarad az európai uniós átlagtól. A magyar nők várható élettartama szintén négy évvel marad alatta az uniós nők átlagának.

A Pénzügyminisztérium az InfoRádió érdeklődésére válaszul közölte, hogy az Európai Bizottság által felkért szakértő szervezet ajánlásaival nem ért egyet, továbbá a kormány nem tervez változást a nyugdíjrendszerben, a nyugdíjak értékállóságát megőrzi, a 13. havi nyugdíjakat pedig kifizeti.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés