ACNEWS

Bukott a síszezon: sorra zárnak be a magyarok kedvenc síparadicsomai

Forrás: Pixabay
Forrás: Pixabay
A hirtelen jött felmelegedés miatt egyre több síközpont maradt hó nélkül. Ráadásul a hóágyúknak is túl magas a hőmérséklet. Ez pedig a lefoglalt sítúrákat veszélyezteti.
Hirdetés
Ad image

Az Európa-szerte enyhe tél miatt számos sípálya hó nélkül maradt. Sok pályán kénytelenek voltak lekapcsolni a felvonókat, sőt egyes helyeken, mint a Terminillo-hegyen még a hóágyúkat se tudják használni. A síelők pedig kénytelenek egy hócsíkon, a füves leejtőn csúszni.

A helyzet a magyarok kedvenc síparadicsomait sem kímélte. Az olasz pályák mintegy 90, az osztrák pályák 70, míg a svájciak 50 százaléka kénytelen hóágyút használni – de ezekkel sem tudják az egész terepet sízhetővé tenni. De a franciáknál sem jobb a helyzet. Itt az esetek 39 százalékában használnak mesterséges havat, hogy a pályák legalább részben elérhetőek maradjanak.

A kontinens sí-üdülőhelyei továbbra is szezonálisan magas hőmérsékletekkel küzdenek, amelyek egzisztenciális fenyegetést jelentenek az alacsonyabban fekvő lejtőkre – és máris sokan kénytelenek voltak kiszállni az üzletből.

Bár a pályák közül sok még nem zárt be végleg, a DailyMail információi szerint egyre többen küzdenek a felmelegedéssel. Ez leginkább az olaszországi területeket sújtja. Terminillo környékén, Rómától 100 kilométerre a helyiek már attól tartanak, hogy a síelés a múlt emlékévé válik a közeljövőben.

@local.team

Impianti di risalita pronti ad entrare in azione ma ancora chiusi sul Terminillo per assenza di neve.

♬ suono originale – Local Team – Local Team
Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés