ACNEWS

Végre egy jó hír a nyugdíjasoknak

Fotó: Virág Márton
Fotó: Virág Márton
Egy nappal korábban, már pénteken utalják a 2024 októberi nyugdíjakat azoknak, akik bankszámlára kapják a pénzüket.
Hirdetés
Ad image

Végre egy jó hír az idős embereknek: egy nappal korábban, már pénteken utalják a 2024 októberi nyugdíjakat azoknak, akik bankszámlára kapják a pénzüket. Ugyanis a nyugdíjkifizetések az adott hónap 12. napján esedékesek. De mivel idén októberben ez a nap szombat, így a nyugdíjak bankszámlára való utalásának dátuma 2024. október 11-e, péntek.

A nyugdíjasok számára több előnye is lehet annak, ha nem a postás viszi a nyugdíjat. Egyrészt a bankban senki más nem férhet hozzá a pénzhez. Másrészt az utalás azonnal megtörténik, amint esedékes. A postai kézbesítésre ezzel szemben több napot kell várni – írta a profitline. A nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülők eldönthetik, hogy a postai kézbesítés helyett belföldi bankszámlára kérik-e ellátásukat. Az erre vonatkozó igényt írásban kell benyújtani a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságához – közölte a MÁK.

Fontos, hogy az utalás csak olyan bankszámlára történhet, amely a nyugdíjas saját nevén van, vagy társtulajdonosa a számlának. A kifizetési mód megváltoztatását érdemes elektronikus úton, a célra szolgáló nyomtatványon kérvényezni. A kérelmet gyorsan és egyszerűen be lehet nyújtani a magyarorszag.hu portálon, ügyfélkapus bejelentkezést követően.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés