ACNEWS

Végső nyugalomra helyezték Oszter Sándort

Itt vannak az első képek a temetésről.

Hirdetés
Ad image

Itt vannak az első képek a temetésről.

A legendás színész temetésén régi jó barátja, Bodrogi Gyula mond beszédet, akivel hosszú évtizedeken keresztül voltak jó barátok. A színpadon és a vásznon is játszottak együtt, így amikor Bodrogit kérték fel erre, fájó szívvel bár, de igent mondott írja a Blikk.

A temetés az ő megható beszédével kezdődött:

„Sándor, éltél és ebbe más is belehalt már. De még élhettél volna. Neked még élni kellene! Neked még lenni kellene! A halál nem illett hozzád soha. Rólad mintázni lehetett, lehet az életet. Tudtál tenni, tudtál lenni, tudtál szeretni, nem szeretni, tudtál úgy élni, mintha élnél, és tudtál játszani a halállal. De soha nem láttalak meghalni. Hogy becsaptál minket! Megcsaltál minket. De nem menekülsz, utánad megyünk! Te betyár! Te örök Rózsa Sándor. Nyugodj békében, Sándor!”

Ezután Orbán Viktor búcsúlevelét is felolvasták a szertartáson, melyben Magyarország miniszterelnöke együttérzéséről biztosítja a családot súlyos vesztésükben.

„Sok színész vágyik egy olyan szerepre, amely végig kíséri az életét, és ami miatt már életében legenda lesz. Oszter Sándor számára ez volt Rózsa Sándor figurája, és habár sokunk számára ő mindörökké a betyárok királya marad, az elmúlt évtizedek során bebizonyította, hogy messze több annál. Aki akár csak egyszer is látta őt a színpadon, filmvásznon vagy a televízióban az tudja, hogy bármit el tudott játszani. A kisujjában volt a tragédia és a komédia, a vers és a próza, az ének és a tánc, ezért épp olyan hitelesen alakította a munkást és a hősszerelmest, mint Otellót, A 80 huszár Máté Péterét, vagy sok évvel később az Argó Tejesemberét. Hálásan emlékszünk arra, hogy bár hívták Hollywoodba, ő mégis ragaszkodott hazájához és az anyanyelvű játékhoz, ezért halálig a mi hősünk maradt, aki számos felejthetetlen színpadi alakítással és filmszereppel ajándékozott meg bennünket. Megrendüléssel értesültem arról, hogy Magyarország egyik legkarakteresebb színművésze, kedves barátom, Oszter Sándor eltávozott közülünk. Engedjék meg, hogy ez úton fejezzem ki őszinte együttérzésemet, és a következő nehéz időszakhoz sok erőt kívánjak önöknek. Részvéttel, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke” – olvasták fel a miniszterelnök gondolatait, amit a Blikk idézett.

A képeket ITT lehet megnézni!  

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés