VÉLEMÉNY - A bohócnépszavazás és az eritreai zsiráfidomárok

AC News 2016.05.13. Vélemény

VÉLEMÉNY - A bohócnépszavazás és az eritreai zsiráfidomárok

A bohócok vidáman, önfeledt térdcsapkodó kacajjal gyülekeztek a kerületi szavazóhelyiség előtt. Sorbanállás közben vizet spriccelő virágokkal, robbanó szivarral, műlócitrommal és régi, mp3-ban rögzített Vadai Ágnes-szónoklatokkal szórakoztatták egymást, miközben várták, hogy a szintén krumpliorrú és kóchajú szavazatszámlálók elrendezzék az urnát és felszereljék a külön erre az alkalomra készült szivárványszínű trapéz porondot, amelyen közvetlenül szavazatleadás előtt mindenki bemutathatott egy-egy kutyás, baltás, tűzkarikás, tortadobálós, tiltott pártfinanszírozós magánszámot.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

 

A falfehérre festett, javarészt zöld-piros parókás előadóművészek szavazás után a közismert bohóckocsmában gyülekeztek össze egy kis politizálásra, de ezúttal elmaradtak a viták, az érv-ütköztetések, mert a bohócok között egy sem akadt, aki szerette volna, ha afgán légtornászokat, szenegáli cirkuszigazgatókat, eritreai zsiráfidomárokat, kenyai mágusokat, vagy éppen iraki meleghengermű-gyárosokat telepítenek kötelezően közéjük. Az unatkozó szavazók tudták, hogy noha akad egy-egy bohóc a másik oldalon is, ők nem mertek eljönni véleményt nyilvánítani, mert kötötte őket a párthűség és a vezér szava, amely szerint bojkottálni, elfojtani, agyonhallgatni kell ezt a kínos referendumot és inkább otthon kell maradni bort inni, rendszert szidni és meztelen valóságshowt nézni.

 

A bohóckocsmában estefelé lehalkítva ment a közszolgálati, éppen politológusok és pártelnökök elemezték a népszavazás állását. Miközben a grafikonokon láthatóvá vált a voksok állása, Tóbiás József saját szavaiba feledkezve magyarázta a mikrofonba, hogy az MSZP voltaképpen mindig is úgy gondolta, ahogyan a nép, a szocialisták szolidárisak a bohócokkal, akik tulajdonképpen nem is bohócok, legalábbis nem a szó pejoratív értelmében. S hogy bizonyítsa is e nagyfokú szolidaritást, a kamerába mutatta csónakcipőjét és virágos hózentrógerét. Mindez elképesztően hitelesnek hatott. Mégis, a jelenlévő, unikumokba mélyedő bohócok még annyira sem érdeklődtek, hogy felhangosítsák a tévét.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT