VÉLEMÉNY - A készenléti rendőrség óriási fogása

AC News 2016.05.12. Vélemény

VÉLEMÉNY - A készenléti rendőrség óriási fogása

Körmenden áldatlan állapotok vannak - mondják ezt egyesek, habár ezt már maga a körmendi kapitány is számtalanszor cáfolta, de hogy feszült a helyzet, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a tegnap esti történet. A rend nyugodt őrei csendesen beszélgetve, meg-megállva bandukoltak a sötét körmendi utcákon… néha még kicsit unatkoztak is, vártak a nagy kapásra, várták, hogy megszólaljon a Tetra, hogy aztán a csattogó parancsnak eleget téve azonnal rohanjanak intézkedni. De hiába figyeltek feszülten, semmi nem történt… néma csend honolt a körmendi éjszakában. Feszülten unatkoztak, rótták, egyre csak rótták a köröket…

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

 

És végre valahára valami történt a hűvös vasi éjszakában. Suhanó alakokra figyeltek fel a rend szigorú őrei, ahogy éppen átsietnek a keskeny úttesten.

Felcsillant az őrmester szeme. Most végre megtudja a világ, hogy Körmenden is rend a lelke mindennek – gondolta, és sietve utána vetette magát a sötétben igyekvő alaknak. Az üldözőbe vett árnyról hamar kiderült, hogy noha emberi lény, az őrmester nyelvét nem beszéli. Sőt nem is igazán érti, hogy mit akar tőle az egyenruhás úriember - hiszen ő egy bevándorló, aki ráadásul legális tartózkodik az országunkban, és éppen csak egy kis ennivalóért rohant a szemben lévő nagyáruházba. Oda is csak azért szaladt sietve, mert talán éppen záróra volt, kis jóindulattal még az is lehet, hogy nem is magának, hanem éhező gyermekének vagy asszonyának próbált valami élelemhez jutni. Az őrmester nem tétlenkedett, azon nyomban kiszabta a lehető legmagasabb bírságot, potom ötvenezer jó magyar forintot. Hiszen az afgán megszegte, ami megszeghető, mert nem a kijelölt gyalog átkelő helyen ment át. Ezt pedig nem tűrhetjük, bűn nem maradhat büntetlenül.

 

Az őrmester boldog, erkölcsi dicsőségtől sugárzó arccal hagyta el a tett színhelyét. Egy kis büszkeség is volt talán benne. Afgán bevándorlónk meg csak állt ott, nézett kerek szemekkel. Nem értette, hogy miért kapta a nagy sárga papírt a rend szigorú őrétől.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT