VÉLEMÉNY - A maradék taxisok forradalma

AC News 2016.05.10. Vélemény

VÉLEMÉNY - A maradék taxisok forradalma

A bajszos taxitársaság-vezető átlagos magyar szövetségi kapitánynak álcázva feszengett a Taxisokat Irányító Forradalmi Bizottság titkos, földalatti találkozóhelyén. Szenvedő pofával szorongatta az egész taxisforradalmat lebuktató jegyzőkönyvet, amely – bár létét ezer titok övezte – mégiscsak kiszivárgott valahogyan.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

A jelenlévő sofőrök elfüggönyzött szobában, a gyertyát elfújva, elhűlve hallgatták a főtaxis mellkast szorongató mondatait: fiúk ne csináljátok, sok lesz! – Kiszivárogtak a tervek, mindenki minket figyel! Most egy darabig ne zárjátok le a várost, ezzel csak tovább bosszantjátok az embereket és csak az Uber kap reklámot! – intett az álruhás vezető.

A sötét szobában ülő taxisok arcára kiült a rémület és a kétség. Mi lesz most? Odalesz a kitartó munka, amely során tűzforró drótot építettek ki és tartottak fenn arra az esetre, ha egynél többször lehúzható ecuadori turistáról szereztek tudomást? Hát feleslegesen hozták létre teljes titokban saját villámháborús magánhadseregeiket? Pedig a kigyúrt, kopasz, láncos-karkötős-pecsétgyűrűs-tréninggatyás gerillacsoportjaikat súlyos pénzen képeztették ki magával a titokban még mindig életben lévő Oszama Bin Ladennel, aki grúz diákok tanulmányi kirándulásának álcázott rózsadombi és soroksári látogatásai során gyakran összekacsintott velük, odasúgva nekik, hogy bizony ezek az Uber-sofőrök is nagyon megérdemelnének már egy rendes szeptember tizenegyedikét.

Az összeesküvő taxisok kétségbeestek: összeomlott az álomviláguk, amelyben Róma felülkerekedett a barbárokon, Napoleon legyőzte az oroszokat, Darth Vader végső csapást mért a lázadókra, Tom macska leverte Jerryt, a sárgára mázolt kocsik vezetői pedig büntetlenül lincselhették meg a náluk olcsóbban, esetleg magasabb színvonalon dolgozó alternatív személyszállítókat. A sztrájkra készülő taxisok végül szavazást tartottak, és döntést hoztak: egyelőre elmarad a forradalom!

A jelenlévők csendesen szivárogtak ki a földalatti központból. Az utolsó lojális sofőr lekapcsolta a villanyt, óvatosan letépte a buzdító plakátokat, és halkan leverte a zászlót. Az épület előtt csak néhányan maradtak, a legelszántabbak, akik - mint a halhatatlan hegylakók - tovább vitték a lángot, és másnap mégiscsak felvonultak a reptérhet vezető úton. De már a sajátjaik is csak kinevették őket. Esetleg szánakoztak rajtuk.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT