VÉLEMÉNY - A Pókember és a főiskolást pofánköpő taxis

AC News 2016.05.04. Vélemény

VÉLEMÉNY - A Pókember és a főiskolást pofánköpő taxis

A Mikulásruha-kölcsönzők napok óta tiltakoztak a belvárosban, lezárták az Astoriát, járhatatlanná tették a Rákóczi utat. Autós akcióikról némán pörögtek a képsorok a lehalkított, háttérben zümmögő ócska tévében. Nem volt ebben semmi újszerű, a régi patinás Mikulsáruha-dílerek joggal háborodtak fel a konkurenciaként lassan a hazai piacra is bekúszó felső-laoszi Télapókosztümön, amely nem átallott olcsónak és jó minőségűnek lenni, megtörve a korábbi Mikulásruha-rendszer monopol piacát. Hát igen, az olcsóbb győz – gondolta az éppen Pesten lófráló Pókember egykedvűen és tovább sétált.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

A felperzselt Ferecziek terén kiégett kioszkok hirdették: a bohócszakszervezet nem ismeri a kegyelmet. Túlságosan sok a cirkusz, túl sok a kolléga, a szakma felhígult, a munkaerő egyre olcsóbb, ezt nem tűrjük tovább, tiltsák be a konkurenciát – mondta a szakszervezet piros orrú vezetője a közszolgálati híradóban, háttérben vegyi anyagokkal megbecstelenített kerékpárutak hirdették: ennek a tüntetésnek a fele sem tréfa. Pókember sajnálta a megélhetésüket féltő bohócokat, de azzal nyugtatta magát: manapság senkinek sem könnyű.

A lezárt Erzsébet-hídon öklöt rázó, jogszerűséget követelő nagydarab, tréninggatyás lángossütők üvöltötték hörögve a világba éktelen fájdalmukat és csalódottságukat, amiért a Föld megtűri a hátán azokat a bodegákat is, amelyek lényegesen olcsóbban adják a sajtos-tejfölöst, veszélyeztetve ezzel az akciókra nem hajlandó büfék megélhetését. Nem szeretem az erőszakot – gondolta a Pókember magára erőltetett nyugalommal.

Budára érve, a Tabánban konok kiáltás zengett ezer torokból, vicsorogva támadt fel és indult igazságáért a sárkányhús-kereskedő, hiszen neki megígérték a fixen magas árakat, évtizedekig elnézték neki, hogy vizezi az árut, csal a mérlegen, hús helyett sárkánymócsingot darál és ha nem tetszik, még egy pofánverést is kilátásba helyez. Erre nemrég megjelentek azok, akik drága hétfejű helyett az olcsóbb négyfejű sárkányból készítik a parizert, és senki sem hajlandó tárgyalás nélkül kivégezni, lámpavasra húzni, tüzes vastrónra ültetni őket. – Miért nem vágtok ti is négyfejűt? – mormogta maga elé a Pókember a Szent Gellért tér felé haladva, ahol már messziről látszódott: sárga taxisok gyülekeznek és nagyon morcosak.

A taxisok nem engedték tovább hősünket. - Ezt a szakaszt lezártuk, tiltakozásul a mérhetetlen jogszerűtlenségekkel szemben, amelyek szegény taxisokat sújtják – közölte a jólfésült szóvivő, és annyira meggyőző volt a két oldalán álló, fényesre tetovált, kigyúrt és tarra beretvált úr tekintete, hogy a bejelentést senki sem kívánta vitatni. A Pókembert kivéve, akiben feltolultak az emlékek: hogyan verték át, amikor egy éjjel részegen ült taxiba, miként húzták le a japán rokonokat tízezrekkel a reptértől a szállodáig tartó, több felesleges kört is közbeiktató szakaszon, vagy nemrég hogyan köpdösték pofán a fia főiskolás haverját, aki óvatlanul megpróbált pénzt keresni az alternatív személyszállítással. – Milyen jogszerűségről beszélünk? – kérdezte bátortalanul az egyik napszemüveges sofőrtől, aki nem válaszolt, csak a cigifüstöt fújta a Pókember felé, jelezve, hogy észrevette a próbálkozást és nem örül neki. – Olcsóbban szállít és még telefonos központja sincs! Bezzeg én hetente moshatom az újrafestett autóm – háborgott hangszóróval egy másik taxis, a Pókember pedig először érezte úgy: ez már abszurd. 

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT