VÉLEMÉNY - A Sátán és a susnyásban pisilő politikus

AC News 2016.07.05. Vélemény

VÉLEMÉNY - A Sátán és a susnyásban pisilő politikus

Az oknyomozó újságíró alig kapott levegőt a szénaboglya belsejében, ahová napokkal azelőtt bújt el. Némán, étlen-szomjan, dolgavégezetlenül várta a frakcióvezetőt, aki rendszeresen ide járt, szembe, a karcsú törzsű fák közé pisilni, néha egyedül, néha olyanokkal, akikkel hosszabb ideje volt már magánéleti kapcsolata. Az oknyomozó úgy tudta: ma is jön, talán nem egyedül, és abból balhé lesz, hír lesz, szerkesztőségi dicséret lesz, hiszen színes fotó készül a frakcióvezető tarkójáról, esetleg egy lepisilt fáról, vagy éppen egy barna hajkoronáról, amint félreérthetetlen közelségből vizsgálja a pártfunkcionárius Nagy-Magyarországos övcsattját. Ahhoz lehet csak fülledten kéjes képalát írni!

hbs(400x300)

És onnantól lehet számon kérni akár Szépszájú Szent Lőrinc, akár a keresztény-konzervatív szellemiség, akár a sziklaszilárd erkölcsi talapzat nevében, amelyen állni méltóztatik a teljes tollforgató szakma és az ellenérdekelt politikai erő összes tagja, egytől-egyig. Az újságíró ugyan megmosolyogta a koncepciót, és gyorsan elhessegette a fejéből azt az undorítóan humánus gondolatot, amely szerint itt és most, puszta politikai célokért tönkrevág egy – lehet, hogy nem működő, mégis létező – házasságot, befeketít egy apát. Hiszen a magyarázkodó politikai ellenlábas mindig megnyugtató látvány, és az újságíró minden cinizmusa és kiégettsége ellenére sem tudta felmenteni a susnyásban bujkálva ármánykodó csalfa férjet, még akkor sem, ha maga sem volt mindig a hűség koronázatlan királya és a mögötte álló megrendelők is – úgy hírlik - szerették a csinos, fiatal nőket. A gondolatok úgy cikáztak a fejében, mint apró lidércek a zánkai tábortűz körül, amikor megérkezett a frakcióvezető a barna hajkorona társaságában. Kiszálltak, pisiltek, pont úgy, ahogy kell.

Az újságíró ontotta a HD felbontású felvételeket, megtelt velük az internet, az ellenzéki és a kormánypárti bulvár egyaránt. Noha az ATV csak rövidhírben hozta, a nagy médiaháborúban kormányközeli kézbe kerülő Dörmögő Dömötör különszámot szentelt a félrelépésnek, a 666 nevű honlap publicistája pedig 18 éven felülieknek szóló képekkel illusztrálva több európai nyelven is barokkos körmondatokba oltotta, ahogy a Sátán kénköves lehelete megcsapja a szentségi házasságban élő frakcióvezetőt, miközben vakon engedelmeskedik a bal vállán ülő veres kisördög pokoli suttogásának.

A siker nem maradt el. Noha azt mindenki tudta, hogy politikailag egy ilyen hír csupán néhány hétig hat, és a választási félidőben bedobva nem sok szavazatra váltható hasznot hajt (az emberek őszre elfelejtik), a családot sikerül szétverni, a megbántott asszony összeomlik, tán válóperes ügyvédek is előkerülnek, a gyerekek szemébe pedig furcsa szomorúság költözik. Győzelmet arat az oknyomozó újságírás, az igazság, az erkölcs. Kérdés, ki és mi felett?

További cikkek

hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)