VÉLEMÉNY - Az első szülinap

AC News 2017.03.23. Vélemény

VÉLEMÉNY - Az első szülinap

Egyévesek lettünk. Boldog, önfeledt, a későbbi emlékek között fakó kezdeti érzésfoszlányokká váló kora gyermekkor. Járni már tudunk, beszélni még nem, mint az egyévesek általában. És ez a járás is amolyan imbolygó, az öles léptek még nem mennek, van még némi gyermeki bizonytalanság a mozdulatokban. Bár néha észrevesznek, átvesznek, olykor hivatkoznak is, még nincs hangunk, nincsenek erős szavaink.

hbs(400x300)

Kisfiús eszmélésünk során bedobtunk sokmindent, ami nagyfiúvá tesz. Néha témát is. Jimmy meggyalázott sírja, Jolly pere, Lópici nyomorúsága átszaladt a magyar sajtón, mint határsértő szír migráns László Petra lábszárcsontján. Kevésbé látványosan ment körbe az agyhártyagyulladásban meghalt gimnazista története, bár a szeriőz lapok tisztességgel meghivatkozták a forrást, aztán utána már őket hivatkozták az átvevők, hiszen a nagyok már tudnak beszélni, hallják egymás hangját.

Az idilli koragyermekkorba első fájdalmas élményként hasított a rossz hír, hogy az eredeti négyesünk nem sokkal a szülinap előtt megbomlott, egy nagyfiú elvitte az alapítót, az Ac motorját. Vigasztalhatatlanságunkon nem segít a dupla adag reggeli kakaó, talán majd a déli gyümölcspüré. Vagy az sem. Ragaszthatatlan a szívünk.

Az apró tortán egyetlen gyertya díszeleg, aminek a lángját ma hárman fújjuk el. Kicsit gügyögünk mellé, nagy barna szemeinket felfelé emelve. Jövőre talán már beszélni is tudunk. 

További cikkek

hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)