VÉLEMÉNY - Mit vizsgálnak egy hétig egy lassú taxin?

AC News 2016.10.12. Vélemény

VÉLEMÉNY - Mit vizsgálnak egy hétig egy lassú taxin?

Ismert, megosztó művész szállt be reggel az egyik külvárosi kerületben egy sebesen megérkező taxiba. A művész a patinás társaságtól kiküldött autó sofőrjének elmondta: külföldre megy, van nagyjából 50 perce, mert ekkor és ekkor indul a vonata, illene elcsípni. Nem ügy – szólt akkor még a megnyugtató válasz, hiszen az érintett pályaudvar megközelítése még reggeli tömegközlekedéssel sincs több 30-40 percnél.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

A taxi csigalassúnak bizonyult. A művész paprikavörös fejjel üldögélt az anyósülésen, és azon gondolkozott, vajon a lehulló esőcseppek, az alig érzékelhető dugó a lassú haladás oka, vagy ez is egyfajta tipikus taxis lehúzós trükk a magasabb tarifadíj reményében. Természetesen nem sikerült a mutatvány: 50 perc alatt sem érkeztek meg a célhoz, ezzel sikerült lekésni a vonatot. A jegyet nem váltották vissza, a művész 45 ezerért vett egy másik kocsiba egy másik helyjegyet.

A felháborodott művész jelezte az esetet az érintett taxitársaság felé, akik azt ígérték: jövő keddig (vagyis több egy hét alatt) kivizsgálják az ügyet. Elgondolkodtató, vajon pontosan mit vizsgálnak ki? Milyen eredményre lehet számítani?

Lehet, hogy a művész jobban járt volna, a Car4You szolgáltatását választja? A cselesen kinyírt Uber utáni űrben jelent meg az új cég, akik nem személyszállítást ajánlanak, hanem autóbérlést sofőrrel. Reméljük, a taxisok ezt a céget is kipécézik maguknak, és még utcára is vonulnak, teli torokból a betiltását követelve. Legalább lesz egy kis hírverés az újabb (és remélhetőleg egyre újabb) szolgáltatásoknak, amelyek sokak reményei szerint a totálisan leszerepelt, lehúzós, gazemberségekkel teli taxis világ helyébe léphetnek. 

További cikkek

hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)