VÉLEMÉNY – Ali és a parlamenti bájital

AC News 2016.05.30. Vélemény

VÉLEMÉNY – Ali és a parlamenti bájital

Noha otthon már az asszonyöl melege és a megszokott esti sorozat várta, Ali, az Iszlám Állam parlamenti rágógumi-kaparók közé beépült fanatikusa még késő estébe nyúlva is vakarta a díszes tölgyburkolatra ragasztott mentolszagú fehér nyúlványokat. Boldogan tette.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

Majd’ egy évtizede dédelgette a tervet, amit ő csak szeretetmissziónak hívott. Több millió forintért rendelt egy Mahma nevű speciális keleti szerelmi bájitalból, tízezer flakonnal. Később beépült a parlamenti tisztító osztagba, szabadon járhatott-kelhetett az alagsorban, a takarítók és fenntartók forgatagában. Volt ideje becsempészni a bájitalt, és teletölteni vele a szellőző réseit, befecskendezni a milliárdnyi szerelemcseppet a Parlament légelvezető rendszerébe. Ali minden ideje ezzel telt, hiába, fanatikus volt, hitt a szeretet erejében és egymaga akarta betemetni az árkokat. Hitte, hogy Gombóc Artúr, a Traubiszóda és a Skála Kópé hazájában van helye szeretetteli közéletnek.

A hatás drámai volt: Németh Szilárd az ülésszak kezdetén nagy csokor virágot hozott Demeter Márta szocialista képviselőasszonynak, aki huncut arccal ejtette zsebkendőjét a deli kolléga lábai elé. Tavasz lett a nyárban, egy névtelenséget kérő KDNP-s honatya nyílt levélben bókok özönét küldte Vadai Ágnes DK-képviselőnek, a Niagara zuhataghoz hasonlítva a göndör honanya varázslatosan aláomló hajának tincseit. Egyesek tudni vélték, hogy az MSZP-s Bangóné pirospozsgás arcán különös rajongás volt látható, amikor Semjén Zsolt hozzászólását hallgatta, mások arról suttogtak: a karzaton helyet foglaló Kovács Zoltán kormányszóvivő és Szabó Tímea PM-vezető az egész plenáris ülés alatt egymás tekintetébe feledkezett. Zsongott és bizsergett a T. Ház. Különös nyár volt, sok apró csodával.

Aztán az ülésszak közepén hirtelen elmúlt a varázs, Alinak egyszerre elfogyott a pénze és a bájitala. Már senki és semmi nem táplálta a szeretetet az ódon falak között. A dolgok a helyükre kerültek, visszaállt a régi rend. Ismét mindenki szívből utálta a másikat.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT