VÉLEMÉNY – Az Öreg Komcsi, a bergengóc csapat és a hazai hullaszag

AC News 2016.06.15. Vélemény

VÉLEMÉNY – Az Öreg Komcsi, a bergengóc csapat és a hazai hullaszag

Az Öreg Komcsi immár liberális íróként ragadott klaviatúrát, hogy az ásító, üres egekbe kiáltsa: hajrá Bergengócia! Meg is ideologizálta: az Orbán-diktatúra miatt inkább a bergengócoknak (vagy bárkinek, aki a magyar csapat ellenébe áll) szurkol, mert a hazai válogatott győzelme csupán legitimálja a Fidesz-rezsimet, értelmet ad a sportba öntött értelmetlen milliárdoknak, egyben tartja a dőre csürheként nemzeti együttműködésre vágyó embertömegeket és dicséri az elmúlt évek sportpolitikáját.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

És erre a magyar nemzeti válogatott nem átall győzni, mi több, szépen győzni, a balga nép pedig nem viszolyog örülni, ahelyett, hogy egy amerikai nagyváros közepén egy sötét szobában zokogna és méltóztatna végre undorodni önnön náci hullaszagától. Az Öreg Kommunista egyre dühösebben verte a billentyűzetet. Felhergelte magát, és e zaklatottság feldobta.

Percekig nem tért magához, annyira elégedett volt tulajdon írásával. Még a bergengóc összekötőnek, régi elvtársának is megmutatta, aki elégedetten elmosolyodott, mert ismerte a problémát: sajnos Bergengóciában is évek óta napirenden volt a kertek alatt lopakodó fasizmus kísértete elleni küzdelem.

- Egyetlen gondom van a logikáddal, továris! – szólt bölcsen a bergengóc. - Szurkoltál te valaha a hazaiaknak? – kérdezte, az Öreg Komcsi pedig rávágta: persze!

- Az Aranycsapatnak – mondta az Öreg Komcsi nosztalgikusan, visszagondolva a 6:3 utáni ünneplésre, ahol folyt a hazai bor, a szovjet pezsgő és repkedtek a fél kevertek, hubik és bonbonmeggyek.

– Na, itt a hiba a logikádban – válaszolta szemöldökét felhúzva a bergengóc. – Hiszen 1953-ban, a híres 6:3 idején Magyarországon a legsötétebb rákosista diktatúra tombolt, az emberek mégis örültek a sportsikereknek.

– Nem baj! – mondta öntudatosan és haragosan az Öreg Komcsi, mert érvek nem jutottak az eszébe. – És most, ha nem haragszol…

A bergengóc elvtárs távolodó léptei visszhangoztak a folyosón. Az Öreg Koncsi lopva utánanézett, kikandikálva a bőrkazettás ajtó mögül. – Fasiszta – gondolta magában, miközben a régi, fatalpú cipő kopogása lassan eltűnt valamelyik lépcsőfordulóban.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT