VÉLEMÉNY – Kin akart bosszút állni a bajnok?

AC News 2016.08.16. Vélemény

VÉLEMÉNY – Kin akart bosszút állni a bajnok?

Nehéz napok járnak a bajnokra! Különösen nehéz annak, aki megbukik egy doppingteszten, mert a sűrűn használt testápoló krémbe valamilyen tiltott anyag keveredik, pláne kőkemény annak a helyzete, aki másfél évtized komoly felkészülés után egy ilyen ballépés miatt bukja el az olimpiai részvételt, az esetleges aranyszerzés lehetőségét és az ezzel járó, sok kerek nullát tartalmazó díjazást. 

cba bejegyzeseknél(200x300)

Aki ilyen élethelyzetbe kerül, bizony feszültebb lesz, ingerültebb, homlokát ráncolva jár-kel a világban, lógó orral, leszegett fejjel lép ki az utcára és ott is sötétben bujkáló, bokrok alatt lapuló ellendrukkereket lát, ahol nincs senki és semmi. Ilyenkor a zavarodottság lesz úrrá az emberen, keveredve a világot pofáncsapni akaró dühvel, agresszióval és az ezzel járó kényszerképzetekkel. Ha egy bajnok ilyen helyzetbe kerül, bizony nem sok mindent lehet tenni. Na, most, ha a világra joggal haragvó bajnok az ünnepelt élsportoló státuszából lebukik a hétköznapi járókelők szintjére, a frusztrációja meggondolatlanságokat szülhet. Például bolti lopásba keveredést. Állítólag.

Noha a világbajnok tegnap még szóbaállt lapunkkal, ma már nem kívánt nyilatkozni az esetről. Csupán Facebook-posztjából tudhatjuk: az áruházban dolgozók kinevették és gúnyolták, ezért felment a pumpa és bosszúért kiáltott az ifjúi szív heve. Ha a bajnok kívánt volna nyilatkozni, megkérdeztük volna, vajon a bolti eladók, vagy a biztonsági őrök nevették ki őket? Utóbbi esetben ugyanis nem érthető a lépés: hiszen kinek árt, kin áll nemes bosszút az, ha eltűnik az áruházból néhány drágább ruhadarab? Ha valaki a biztonsági személyzeten kíván efféle revansot venni, maximum erkölcsi lehet a győzelme, hiszen bebizonyosodik: a bolt biztonságáért és a lopások elkerüléséért felelős dolgozók nem végzik jól a munkájukat.

Ha az eladókon kívánt ezzel a speciális módszerrel elégtételt venni a bajnok, akkor talán lehet némi – nyakatekert – logikát lelni a válaszcsapásban, hiszen ha később kiderül, hogy az eladó „szolgálati idejében” történt a lopás, talán levonják a munkavállaló béréből a ruhák értékét. Vagy nem. Mindenesetre a biztonsági kamera mindent rögzített, ez a tett mindenhogyan öngól. Ha egyáltalán volt átgondoltság a bajnokban, mielőtt cselekedett. És ha van egyáltalán mindenre magyarázatot adó racionalitás az egész ügy mögött. De az is lehet, hogy ez a fajta viselkedés nem is feltétlenül rendőrért, vagy bíróért, hanem inkább szakorvosért kiált.

 

 

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)