VÉLEMÉNY – Ne akarjunk folyton belesni a kulcslyukon!

AC News 2016.11.11. Vélemény

VÉLEMÉNY – Ne akarjunk folyton belesni a kulcslyukon!

Egy állítás – egy tagadás, ezzel nehéz kezdeni bármit is. Ha bárki komolyan veszi, talán a bíróság majd ítél.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

A megosztó művész kamerák előtt elmondta a történetet: érintett a politikai vezető. Erről természetesen a kormány egyik bulvárökle tudósított, ügyelve rá, hogy másnap ne csak a Lokál, hanem a Blikk is hozza a sztorit. Ráadásul hírlyukban, ügyesen, hogy valódi cáfolat eleinte ne is érkezzen, hiszen az előadóművész nem először áll elő efféle értesülésekkel. Nem is olyan régen még vezető kormánypárti politikusok magánéletének egy-egy pikáns részletével szórakoztatta az erre fogékonyakat, bár azt csak a Facebook nyilvánossága kapta fel, nagyobb kereskedelmi televízió nem. Érthető okokból. Részben mert senki sem akar konfliktust a kormánnyal, pláne állítólagos szextörténetek megszellőztetésével, másrészt a pletykás előadóművész szavahihetősége sokáig nem igazán volt kőbe vésve, pláne nem a politikai jobboldalon. De most jól jött, hát elővették és immár hiteles emberként nyilatkozott a vetélytárs politikai vezetőről.

A műsort, amelyben az előadóművész kiteregette a „szennyest” már jóval korábban felvették, de csak most került adásba. És persze robbant, ahogyan a bombáknak és jóelőre elhelyezett aknáknak szokásuk.

A hírbe hozott politikai vezető persze tagad, mit is tehetne. Bele nem mehet a játékba, nem vitatkozhat a rangon aluli művésszel, mert ezáltal komolyan vehetővé válhat az állítás, a „vád”. Egy ilyen helyzetben talán a legjobb dolog a legyintés, a hallgatás. Már csak azért is, mert minden félreérthető félmondatba, minden betűbe bele fog kapaszkodni a kormánypárti bulvármédia. Tehát olyat sem érdemes nyilatkozni, hogy „amit szerettem volna, mindent elmondtam már.” Mert a támadók következő gondolata egy ilyen cáfolat után az lesz: na jó, rendben, de mi van azzal, amit még nem tetszett elmondani? Amit nem szeretne, ha megtudnánk? Hiszen pont ezt firtatják!

Balga felvetésként had sugalljam azt: hagyjuk már! Hagyjuk, hogy ki, mit, hogyan szeret a hálószobájában, ne akarjunk bekukucskálni senkinek a kulcslyukán. Nem csak azért, mert nem elegáns, de tessék mondani: kinek hozott valaha is több nézőt, olvasót, szavazót az, ha kiderítette a politikai ellenlábasról, kivel csalta meg a házastársát, hogyan és hol tart szeretőt, kivel és hogyan élvezte a perc gyönyörét 15-20 évvel ezelőtt? Ez már akkor sem jött be, amikor egykori szocialista külügyminiszterünk állítólagos ex-szeretője kürtölte tele a sajtót az őt ért igazságtalansággal, vagy épp liberális ex-honanya vélt tudni kormánypárti polgármester állítólagos múltbéli homoszexuális kalandjairól.

Nem hoz. Inkább visz, elviszi a jóízlésű, közepesen prűd átlagember érdeklődését, aki inkább néz villafalak közé zárt embereket, mint hallgat efféle sárdobálást. Ha liberális az illető, még csak fel sem fogja, vajon miért szitokszó és vád valaki ellen, ha a többségtől eltérően gondolkodik a szexualitásról. Ha konzervatív a néző, maximum fújjol egyet. Ha pedig a hírbe hozott politikai vezető szavazója, akkor simán nem hiszi el. Kinek hoz ez hasznot?

Az előadóművészen kívül, aki a közszereplésért és a "jó fülesért" nyilván megkapta a gázsiját.

 

 

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT