VÉLEMÉNY - Nem befejeződött, most kezdődik igazán

AC News 2016.06.27. Vélemény

VÉLEMÉNY - Nem befejeződött, most kezdődik igazán

Az Európa-bajnokságon nem várt sikert aratott a magyar válogatott. A franciaországi labdarúgó Eb-n – és ez cseppet sem túlzás – világraszóló siker részese volt a magyar nemzeti tizenegy. Nemcsak az hatalmas eredmény, hogy Bernd Storck fiai továbbjutottak a csoportkörből, hanem az is minden képzeletünket felülmúlta, hogy mindezt veretlenül, csoportelsőként tette válogatottunk.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

A szövetségi kapitány május utolsó napján jelölte ki 23 fős Eb-keretét. A három kapus, a hét-hét védő és középpályás, valamint a hat támadó utazott ki Franciaországba, hogy visszaszerezze a hazai futball megtépázott tekintélyét.

Válogatottunk az „F” csoportba – Ausztria, Izland, valamint Portugália társaságába – került, és mindhárom találkozóján fantasztikusan futballozva, nagyszerű eredményeket ért el. Együttesünk 2-0-ás győzelmet aratott az osztrákokkal vívott meccsen, majd 1-1-es döntetlenre végzett az Izland elleni találkozón. A csoportkör harmadik összecsapásán pedig következtek a portugálok, akik ellen már annak tudatában lépett pályára csapatunk, hogy a végeredménytől függetlenül a legjobb 16 között vannak. Nemzeti tizenegyünk végig jól és eredményesen játszva 3-3-as döntetlent ért el a világsztárokkal teletűzdelt portugálok ellen. Ez az eredmény pedig annyit jelentett, hogy nemzeti csapatunk az „F” csoportot megnyerte, és a vasárnap, 21:00 órakor, Toulouse-ban, a nyolcaddöntőben Belgium ellen léphetett pályára, és próbálhatta felülmúlni szinte már fokozhatatlan teljesítményét.

A belga válogatott viszont már túl nagy falatnak bizonyult Bernd Storck válogatottja számára. Már a találkozó elején érződött, hogy – ahogy mondani szokás – ez azért már kávéház. Az első félidőben csak Királynak és Fortunának köszönhettük, hogy csupán egy gólos belga előnynél vonulhattak pihenőre a csapatok. A második játékrész jól indult számunkra, akkor még reménykedtünk abban is, hátha sikerül egyenlíteni, de nem így történt. A második bekapott gól megpecsételte sorsunkat. Kockáztatott a kapitány és a válogatott is, de ez nem jött be. Védők helyett támadók léptek pályára, a szépítés érdekében kitámadott a csapat, a belgák kontrái ellen pedig már nem volt orvosság. Végül, 4-0-ás belgiumi vezetésnél fújt hármat a sípjába a játékvezető. Ezzel véget ért az álom, a magyar labdarúgó-válogatott elbúcsúzott az Európa-bajnokság további küzdelmeitől, Belgium válogatottja pedig a negyeddöntőben, Wales csapata ellen folytathatja.

A vereség és a kiesés ellenére minden dicséretet megérdemelnek a srácok, két héten keresztül igazi futball-fiesztát varázsoltak nemcsak a Franciaországban tartózkodó magyar szurkolók életébe, hanem az itthonról drukkoló magyaroknak is.

Szép volt srácok, köszönjük!

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT