VÉLEMÉNY - Rossz szellem Cini tárgyalásán

AC News 2016.06.08. Vélemény

VÉLEMÉNY - Rossz szellem Cini tárgyalásán

Tételezzük fel, hogy valaki pokolian nem szereti Zalatnay Saroltát. Joga van hozzá, nem kell szeretni sem mint előadóművészt, sem mint az élet útján másokhoz hasonlóan meg-megbicsakló embert. Újságíróként még az is elfogadható, ha a bulvárhírgyárban robotoló szakmunkások csupán címlapot, hírt, a reggeli értekezleten beajánlható “szenzit” látnak egy-egy híres ember, adott esetben Zalatnay Sarolta bánatában, ballépésében. Hiszen az újságíró nem harctéri mentőorvos, vagy Amerika Kapitány, hogy rögvest önzetlenül és hősiesen az elesettek segítségére induljon.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

Lehet pikkelni Cinire és keresni a körülötte lévő félresikerült ügyeket, helyzeteket. Ki lehet robbantani újabb és újabb “botrányokat”, elvégre, ha nincs hír, és a szerkesztő aznap reggel leszavazta a sokadik cikket Paudits Béla örökké magas égbe kiáltott fájdalmas nyomoráról, még mindig emlékezetes Zalatnay kétezres évek eleji büntetőügye és 2004-es börtönbe vonulása, többszörös képzavarral: akad még lerágható cafat a gumicsonton.

Egy jó címlap, esetleg több egymást követő címlap erejéig mindenképpen. (A másodikon-harmadikon már nem Zalatnay van, hanem az érte aggódó, de tehetetlen zenészbarátok, rokonok). A napilap varázsa, hogy akkor is kell másnapra címlap, ha aznap a reggeli köd-tályogokat percekre veresre festő napfelkeltén kívül semmi sem történt. Ha nincs botrány, néha ki kell robbantani egyet.

A nyári hírínségben az egyszeri, Cinivel valamiért a múltban összekülönböző újságíró szerkesztőségi monitorának árnyékában pláne élvezettel veri be a sorokat, amelyek peckesen arról tudósítanak, hogy “Zalatnayt ismét a rácsok várják” meg hogy “Tartozik, de tegnap autóval ment bevásárolni”. Még ez is rendben, bár már rosszallóan ráncosodnak a magas homlokok.

De olyat vajon el lehet képzelni, hogy említett (természetesen fiktív) újságírót elfogulatlan tanúként hallgatja meg a Cini sorsa felett ítélkező bíróság? Igaz, még első fokon, de...elképzelhetetlen, ugye? 

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)