VÉLEMÉNY - Kaviár dinnyével

2017.07.23. Vélemény

VÉLEMÉNY - Kaviár dinnyével

Önfeledten szállt a gyémántberakású, ébenfekete luxusrepülőgép a hatalmas békési dinnyeföldek felett. Az utasok elegánsan ásítoztak a légkondicionált belső térben: előző este még Tokióban buliztak a japán csillogásban, pezsgőfürdőben, elefáncsontparti kókuszos csokoládét lövellő szökőkutak alatt, és most, kissé másnaposan, kókadozva nézegették az alattuk ébredező tájat.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Budapesten még megállunk – sóhajtott egy festett hajú nő, aki már nagyon éhes volt, de még legalább 25 percet várnia kellett, amíg a magánrepülő leszáll a híres, osztálybesoroláson felüli pesti luxushotel tetőteraszán, ahol szervírozzák a brit pisztáciás-angolnás szendvicset a nemzetközi gyomorral megáldott hipergazdagoknak, és töltött dagadóval kitálalt mézes sült oldalast a magyaros ízeket kedvelőknek.

Addig is az elsősorban amerikai üzletemberekből és hölgykísérőikből álló utazóközönség egykedvűen nézegette, amint a békési dinnyeföldön Jóska és Feri serényen hajolgat, hogy platóra dobálják a nagy, kerek gyümölcsöket, amelyeket 43 forintos darabáron értékesítenek az olcsó hipermarketnek, ahol 99 forintért talál majd gazdára. A fekete repülő utasai közül egy lefelé tekintgető kisgyerek félénken megkérdezte édesapját: kik ezek az emberek és vajon mit csinálnak? Fogalmam sincs – válaszolta a komor apuka – ne is törődj velük!

Feri éppen egy négykilós dinnyét dobott Jóska kezébe, amaz pedig tovább a közelben álló, szocreál kisteherautó házilag platóvá alakított végébe. Izzadtak, a nap melege éles volt, mint a sakterkés, nem beszélgettek, egykedvűen dolgoztak a forró vasárnapi kihaltságban. Nem volt kedvük hozzá, unták, de nem volt választás. Feri észrevette a nagy, fekete gépet, jól megnézte a földről és bátortalanul kérdezte társát: kik ezek az emberek és vajon mit csinálnak? Fogalmam sincs – nézett fel fájdalmas arccal Jóska – ne is törődj velük!  

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT