ACNEWS

Véletlen? A Hamász nem tervezte a supernovai tömegmészárlást

Fotó: Képernyőkép / Youtube
Fotó: Képernyőkép / Youtube
Egy új rendőrségi jelentésből kiderült, hogy a Supernova fesztiválon okozott vérfürdőt a jelek szerint egyáltalán nem tervezték.
Hirdetés
Ad image

Október 7-én a dél-izraeli sivatagban megrendezett Supernova rave fesztiválon a Hamász mészárlást rendezett. Több száz embert meggyilkoltak, és több tucatot a Gázai övezetbe hurcoltak.

Most újabb részletek látnak napvilágot: ezek szerint a Hamász támadása a zenei fesztivál ellen nem is volt tervezett. Erről az izraeli média rendőrségi és biztonsági forrásokra hivatkozva számol be.

A Hamász terroristái állítólag nem tudtak a rendezvényről, és nem is terveztek támadást. A drónok által és az ejtőernyősöktől értesültek a Kibbutz Re’-től nem messze lévő eseményről. A jelentések szerint a támadás tehát véletlenszerű támadás volt – írja a blick.ch.

A rendőrségi vizsgálatokon és a Hamász elfogott tagjainak kihallgatásán alapul az, hogy a fesztivált nem a Hamász harcosai vették célba kezdettől fogva. A megölt terroristák holttesteiből a célpontok térképei is előkerültek, és egyiknél sem találták meg a fesztivál helyszínét.

Ráadásul a fesztivált eredetileg csütörtökre és péntekre tervezték. A szombatot csak a támadás hetében, kedden vették fel a programba. A jelentés szerint a támadást tehát nem lehetett előre megtervezni. Ráadásul a legtöbb fesztiválozónak sikerült időben elmenekülnie. A látogatók túlnyomó többsége négy perccel a rakétatámadás után el tudott menekülni.

A vizsgálatnak azonban nem ezek az egyetlen megállapításai: a jelentés szerint a fesztiválon okozott halálesetek egy részéért Izrael is felelős. A jelentés szerint egy izraeli katonai helikopter nyitott tüzet a támadókra, de eltalálta a bulizók egy részét is.

A rendőrségi jelentésben az is szerepel, hogy a támadás halálos áldozatainak számát 270-ről 364-re emelkedett. Köztük 17 rendőr volt. Az elrabolt fesztiválozók száma 40 fő volt.

(Borítókép: CNN-News18)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés